Wat Is Een Cirkelmaaier?

Wat Is Een Cirkelmaaier?
Wat Is Een Cirkelmaaier?

Video: Wat Is Een Cirkelmaaier?

Video: Wat Is Een Cirkelmaaier?
Video: Wat zijn kooi- en cirkelmaaiers? 2024, Maart
Anonim

In het arsenaal aan landbouwmachines is er een apparaat als een cirkelmaaier, een soort aanbouwdeel voor een tractor. Maaiers kunnen verschillende kenmerken hebben en worden geselecteerd afhankelijk van de werkomstandigheden, kenmerken van het land, enz.

Wat is een cirkelmaaier?
Wat is een cirkelmaaier?

De belangrijkste taak die een cirkelmaaier uitvoert is het maaien van ingezaaid en onkruid wieden van (natuur)grassen zonder daarbij agrotechnische eisen te schenden.

Cirkelmaaiers zijn er in verschillende soorten. Op functionaliteit zijn ze onderverdeeld in eenheden:

- om gras te maaien en op een helling te leggen;

- om gras te maaien en in zwaden te leggen;

- voor het maaien en hakken van gras.

Volgens de installatiemethode op een tractor zijn cirkelmaaiers verdeeld in getrokken, halfgedragen en gemonteerd. De installatie van het snijsysteem kan aan de voorkant, achterkant of zijkant zijn. Het ontwerp van de maaier kan bestaan uit één, twee, drie of vijf balken. De maaiers kunnen worden aangedreven vanaf de aandrijfas van de tractor of vanaf de rijwielen. Het ontwerp van cirkelmaaiers is een horizontaal geïnstalleerd snijapparaat, waarvan de componenten (mes en drijfstang) in hetzelfde vlak bewegen.

Halfgedragen maaiers bestaan uit twee stangen en worden gebruikt voor het maaien van gras op grote percelen. Het systeem van zo'n maaier is vrij eenvoudig. Het is een frame met een vast steunwiel en een maaibalk. Door zijn eenvoud is de halfgedragen cirkelmaaier goedkoop. Een dergelijke unit wordt aangedreven door de aftakas van de tractor.

De getrokken maaier wordt gebruikt voor het maaien van gras op grote velden. In de regel is hij uitgerust met drie maaidekken, die aan de achterkant, zijkant en voorkant van de tractor worden bevestigd. Het werk van de getrokken maaier wordt uitgevoerd door de aftakas van de tractor.

Voor werkzaamheden op kleine percelen is een gedragen cirkelmaaier het meest geschikt. Monoblock-maaiers doen het werk goed op oneffen terrein. Gemonteerde maaiers worden meestal gebruikt voor het zwaden terwijl het veld in hokken wordt verdeeld.

Aanbevolen: