Waarom Gaat De Gasboiler In Huis Uit?

Inhoudsopgave:

Waarom Gaat De Gasboiler In Huis Uit?
Waarom Gaat De Gasboiler In Huis Uit?

Video: Waarom Gaat De Gasboiler In Huis Uit?

Video: Waarom Gaat De Gasboiler In Huis Uit?
Video: We moeten van het gas af, maar hoe realistisch is dat eigenlijk? 2024, Maart
Anonim

De gasboiler is het belangrijkste element van een autonoom verwarmingssysteem. In sommige gevallen kan het spontaan uitgaan. Om de oorzaken van storingen te identificeren, moet u de eenheden van het verwarmingssysteem diagnosticeren.

Waarom gaat de gasboiler in huis uit?
Waarom gaat de gasboiler in huis uit?

Waarom kan een gasboiler uitgaan?

Een gasboiler is een complex elektronisch gassysteem, dat wordt bestuurd door automatisering. Het geeft een commando om de werking te stoppen als een van de sensoren een signaal geeft over een storing. De reden hiervoor kan in de ketel zelf en in andere verwarmingseenheden zijn: gasleiding, verwarmings- en warmwatertoevoercircuits, elektrisch netwerk, rookafvoersysteem.

Heel vaak kan de ketel uitgaan vanwege het ontbreken van een optimale gasdruk bij de inlaat. Dit kan worden veroorzaakt door storingen van het gastransportnet, maar ook door interne redenen, zoals een storing van de gasmeter, problemen met temperatuursensoren of gaslekken, lekkage van de aansluitingen. Een drukval kan gaslekken veroorzaken, in dit geval wordt het automatische systeem geactiveerd en gaat de ketel uit. Om deze storing te diagnosticeren, worden alle verbindingen gecontroleerd met zeepschuim en een spons - er moeten bellen verschijnen bij de lekken.

Soms kan de meter vastlopen en laat deze het gas niet in het vereiste volume door.

De gasketel in het huis valt ook uit door een spanningsval in het elektriciteitsnet onder het toegestane niveau. Wanneer de stroomvoorziening hersteld is, zal de automatisering de brander weer inschakelen. Deze manier van werken kan de elektronica beschadigen, na verloop van tijd kan deze defect raken. Om dit te voorkomen is het aan te raden een spanningsstabilisator aan te schaffen.

Waarom is er geen tocht in de gasboiler?

De gasboiler kan uitvallen door schoorsteenstoringen (ijsvorming, optreden van omgekeerde trek). De vorming van ijs leidt ertoe dat de trek in de schoorsteen aanzienlijk wordt verminderd, daarom schakelt de automatisering de gasboiler uit. In dit geval moet de leiding worden gereinigd en geïsoleerd om bevriezing van condensaat te voorkomen.

Bij ketels met een gesloten verbrandingskamer wordt de stuwkracht opgewekt door een ingebouwde ventilator. Het kan gedeeltelijk of volledig mislukken. Als gevolg hiervan wordt de automatisering geactiveerd en stopt de ketel met werken.

Reverse stuwkracht verschijnt wanneer de wind toeneemt. In dit geval komt er lucht in de schoorsteen en begint de vlam in de ketel uit te blazen. Soms is dit te wijten aan een onvoldoende hoge schoorsteenpijp. In dit geval moet het worden verhoogd zodat het bovenste punt 0,5 m hoger is dan de nok op het dak.

Vaak gaat de vlam in de brander van een gasboiler met een open verbrandingskamer uit door een slechte toevoerventilatie. In dit geval is het voldoende om een raam of deur te openen en het gas ontsteekt weer. De reden voor de afname van de stuwkracht is soms de burn-out van de pijp. De wind begint in de gevormde gaten te blazen en interfereert met de normale werking van de schoorsteen. In dit geval moet de leiding worden vervangen.

Aanbevolen: