Hoe Een Kachel In Het Land Te Bouwen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kachel In Het Land Te Bouwen?
Hoe Een Kachel In Het Land Te Bouwen?

Video: Hoe Een Kachel In Het Land Te Bouwen?

Video: Hoe Een Kachel In Het Land Te Bouwen?
Video: DIY TUINKACHEL | van gasfles houtkachel maken 2024, Maart
Anonim

Het is vrij eenvoudig om een kachel in het land te bouwen. Hiervoor heeft u alleen geschikt gereedschap en materiaal nodig. Dit bedrijf moet bijzonder verantwoordelijk worden benaderd. Anders kunnen zich in de toekomst ernstige problemen voordoen.

Hoe een kachel in het land te bouwen?
Hoe een kachel in het land te bouwen?

instructies:

Stap 1

Gebruik alleen keramische massieve stenen voor het plaatsen van de kachel. Hittebestendige stenen gemaakt van chamotte of dinas zijn zeer geschikt om naar de vuurhaard te kijken. De thermische geleidbaarheid is veel lager dan die van gewone rode bakstenen. De oven, waarvan de basis is gemaakt van vuurvaste stenen, zal veel langer opwarmen. Bovendien is dit materiaal twee keer zo duur.

Stap 2

Het leggen moet gebeuren met kleimortel. Houd er rekening mee dat de naad dun moet zijn. De optimale dikte voor een kwaliteitsovennaad is 3 mm. De oplossing moet de consistentie hebben van medium zure room, dat wil zeggen niet dik en niet vloeibaar. Voor elke 100 stenen is ongeveer 25 liter mortel nodig. Een goed voorbereide oplossing is een garantie voor de duurzaamheid van de oven. Neem de voorbereiding uiterst serieus, anders kan het metselwerk in de toekomst beginnen te barsten. Dit zal leiden tot een verslechtering van de tractie, een schending van de brandveiligheid en rook in de kamer.

Stap 3

Het wordt aanbevolen om de stenen zes uur in water te laten weken voordat ze worden gelegd. Gebruik tijdens het werken een rubberen hamer om op de stenen te tikken. Verplaats in geen geval de voltooide rijen. Het is het beste om de klei met de hand op de baksteen uit te smeren.

Stap 4

Een houweel werkt goed voor chippen en trimmen. Indien mogelijk kunt u het beste een haakse slijper gebruiken. U kunt een gietijzeren plaat gebruiken als snijplaat. Het is vrij eenvoudig te vinden in winkels. Koop voor de bovenplaat een speciale plaat met een gat. Dit gat moet worden afgesloten met uitneembare gietijzeren ronde inzetstukken. Gerechten op zo'n kookplaat warmen veel sneller op. Het feit is dat het direct wordt blootgesteld aan de vlam. Houd er rekening mee dat het te snel vuil wordt. Het enige dat u hoeft te doen, is de deur van de vuurhaard installeren, die is ontworpen om brandhout naar de vuurhaard te voeren en de vlam van de kamer te isoleren.

Aanbevolen: