Hoe Installeer Ik Een Teller?

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Teller?
Hoe Installeer Ik Een Teller?

Video: Hoe Installeer Ik Een Teller?

Video: Hoe Installeer Ik Een Teller?
Video: Instructievideo: Aansluiten zonne-energiesysteem op de meterkast (vrije groep in eigen zekeringkast) 2024, Maart
Anonim

Meters voor het verbruik van koud en warm water kunnen de betalingskosten aanzienlijk verlagen. Het plaatsen van de meters loont in enkele maanden. Om ze vast te stellen is het nodig om aan een aantal voorwaarden te voldoen en opnieuw te onderhandelen over de overeenkomst met de woningbouworganisatie over de betaling voor water.

Hoe installeer ik een teller?
Hoe installeer ik een teller?

instructies:

Stap 1

Meters moeten worden geïnstalleerd door een gespecialiseerde organisatie. Installatie van meerdere tellers kan nodig zijn. Hun aantal hangt af van het aantal stijgbuizen in uw appartement.

Stap 2

Voor het plaatsen van meetinrichtingen dient u een aanvraag in bij de afdeling Wonen over uw wens om meetinrichtingen voor koud en warm water te installeren. U krijgt verschillende bedrijven aangeboden die het recht hebben om deel te nemen aan dit soort activiteiten. U kiest zelf welk bedrijf meetapparatuur voor u installeert. Zelfinstallatie van meters is zeer ongewenst. Ze moeten strikt volgens de voorschriften worden geïnstalleerd.

Als u meters in een winkel hebt gekocht, moeten ze, voordat ze worden geïnstalleerd, worden gecontroleerd op naleving van alle normen en regels. Hiervoor moeten zij ter verificatie worden doorverwezen bij de afdeling huisvesting van de afdeling werken met meetapparatuur.

Stap 3

Nadat de watermeters voor u zijn geïnstalleerd, belt u met een vertegenwoordiger van de dienst huisvesting om een handeling op te stellen voor het in gebruik nemen van de meters. Voor inbedrijfstelling moet u over de juiste documenten beschikken: een contract voor de installatie van meters, een licentie, een paspoort voor elke meter en een ondertekend certificaat van overeenstemming van apparaten met alle parameters. Daarom is het beter om meters niet in een winkel te kopen, maar in een organisatie die ze installeert, die een vergunning heeft om watermeters te installeren.

Stap 4

Na het opmaken van de akte in drievoud en ondertekening door u, de dienst huisvesting en de vertegenwoordiger die de meters heeft geplaatst, neemt u contact op met de dienst huisvesting om een nieuwe overeenkomst te sluiten over de levering en betaling van water.

Stap 5

Betaling van meetapparatuur dient maandelijks te geschieden tegen de bestaande tarieven.

Aanbevolen: