Een Verwarmingsbatterij Vervangen

Inhoudsopgave:

Een Verwarmingsbatterij Vervangen
Een Verwarmingsbatterij Vervangen

Video: Een Verwarmingsbatterij Vervangen

Video: Een Verwarmingsbatterij Vervangen
Video: Verwarmingsbatterij gelekt - sectie vervangen 2024, Maart
Anonim

In landen met een nogal ruw klimaat zijn radiatoren het belangrijkste onderdeel van bijna elke woonruimte. Reparatie van een landhuis of appartement is zelden compleet zonder vervanging van verwarmingstoestellen. Bij het kiezen en installeren van een nieuwe verwarmingsradiator is kennis van de technische parameters van uw verwarmingsnetwerk vereist. Het is ook noodzakelijk om nauwkeurige berekeningen te maken van de kracht van het nieuwe apparaat. Houd er rekening mee dat het kiezen van de verkeerde keuze en installatie van de radiator tot een noodgeval kan leiden.

Een verwarmingsbatterij vervangen
Een verwarmingsbatterij vervangen

Noodzakelijk

  • - nieuwe radiateur;
  • - twee adapters;
  • - luchtschacht;
  • - stekkerdop;
  • - montagebeugels;
  • - moersleutel;
  • - vlasvezel;
  • - siliconenkit;
  • - boren;
  • - schroeven

instructies:

Stap 1

Een project voorbereiden voor de vervanging van verwarmingsapparatuur Er moet aan worden herinnerd dat de vervanging van verwarmingsradiatoren alleen kan worden uitgevoerd na goedkeuring van het project bij de relevante autoriteiten. Ontdek de werkdruk in het warmtenet van uw woning. Zoek of meet de diameter van de afvoer- en persleidingen. Meet de breedte van het raam en de afstand van de dorpel tot de vloer. Bij het kiezen van een radiator moet er rekening mee worden gehouden dat de kachel de raamlichtopening 3/4 moet afdekken. Dit is nodig voor de vorming van een thermisch luchtgordijn bij het raam. Anders is gedeeltelijke bevriezing van het raamblok mogelijk Voer een technische berekening uit om de benodigde warmteafgifte van de radiator te bepalen. De berekening wordt gemaakt rekening houdend met de thermische prestaties van de buitenmuur van het gebouw, de aanwezigheid van een loggia of balkon, het type raamblok, het oppervlak van de verwarmde ruimte en andere parameters. Voor het maken van een juiste berekening is het aan te raden gebruik te maken van de diensten van een specialist. Het thermisch vermogen van het ontworpen apparaat moet zo dicht mogelijk bij het berekende liggen. Stel een project op en geef het aan de bevoegde autoriteit. Wacht op toestemming om de kachel te vervangen.

Stap 2

Schroef de schroefdraadverbindingen van de uitlaat- en inlaatleidingen los en demonteer de oude radiator.

Stap 3

Pak de nieuwe radiator uit en maak deze klaar voor installatie. Wikkel linnen vezels om de batterijdraden. Speciale siliconenkit zorgvuldig aanbrengen. Schroef de adapter vast.

Stap 4

Installeer de ontluchter aan de andere kant van de batterij.

Stap 5

Behandel de schroefdraadverbindingen van de uitlaat- en inlaatbuizen grondig met vloeibare siliconen en lijnzaadvezel.

Stap 6

Bevestig de stalen beugels aan de muur. Hang de radiator aan de beugels.

Stap 7

Installeer kogelkranen op de uitlaat- en inlaatleidingen en sluit de radiator aan op de verwarmingsleiding.

Stap 8

Ontlucht de batterij.

Aanbevolen: