Wat Te Doen Als Het Water Vaak Zonder Waarschuwing Wordt Afgesloten?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Het Water Vaak Zonder Waarschuwing Wordt Afgesloten?
Wat Te Doen Als Het Water Vaak Zonder Waarschuwing Wordt Afgesloten?

Video: Wat Te Doen Als Het Water Vaak Zonder Waarschuwing Wordt Afgesloten?

Video: Wat Te Doen Als Het Water Vaak Zonder Waarschuwing Wordt Afgesloten?
Video: Water verversen: HOE gaan we het gaan aanpakken? | Aquarium Sunshine Valley 2024, Maart
Anonim

Helaas is de situatie niet ongewoon wanneer het water in huis zonder waarschuwing wordt afgesloten. Klagen over nutsvoorzieningen of een waterleidingbedrijf is meestal zinloos. In dit geval kan alleen een vooraf verzamelde hoeveelheid water, voldoende voor de meeste huishoudelijke behoeften, helpen. Je kunt zo'n probleem op verschillende manieren benaderen.

Wat te doen als het water is uitgeschakeld?
Wat te doen als het water is uitgeschakeld?

Hoe u uzelf beschermen tegen wateruitschakeling?

Alles is veel eenvoudiger als het gaat om een privéwoning, op de binnenplaats waarvan er een waterput is. In een dergelijke situatie is het probleem eigenlijk op. Voor het gemak is het mogelijk om te voorzien in de extra installatie van een pomp die water uit een kolom of put zou leveren aan het algemene systeem van het huis. Het is moeilijker met de vorming van een watervoorziening in een appartement of in een privéwoning in regio's waar het niet zo gemakkelijk is om bij het grondwater te komen of de kwaliteit ervan te wensen overlaat.

De oplossing voor het probleem kan een volumineuze container zijn voor het opslaan van water, die regelmatig wordt bijgevuld op een moment dat water in de normale modus wordt geleverd. Met de juiste installatie en aansluiting kan water uit de reservetank zonder drukverlies naar het watertoevoersysteem van het appartement worden gestuurd, waardoor bijvoorbeeld een gasboiler of een elektrische boiler ongehinderd kan worden gebruikt.

Het is beter om een dergelijke optie als het installeren van een pomp te weigeren die het resterende water in het algemene watervoorzieningssysteem zou oppompen. Ten eerste ben je misschien niet de enige slimme jongen in de buurt, dan heb je gewoon lang niet genoeg aan het water. Ten tweede is het zeer waarschijnlijk dat er luchtbellen in de leidingen ontstaan, die vervolgens het effect van een waterslag veroorzaken wanneer de watertoevoer wordt geopend, en dit dreigt met grote storingen. Nogmaals, het waterbedrijf kan hiervoor boeten.

Een vervangende watertank selecteren en installeren

Het volume van de reserve wordt geselecteerd rekening houdend met de hoeveelheid water die voor elk gezinslid wordt verbruikt en rekening houdend met de gemiddelde tijd dat het water is uitgeschakeld. Dus als het verbruik van 300-400 liter per dag per persoon wordt weggenomen en het water meestal een halve dag wordt uitgeschakeld, dan is voor een gewoon gezin van 4 personen 600-800 liter nodig. Met een beetje reserve kunt u kiezen voor een volume van 1 kubieke meter. Tegenwoordig is het uiterst eenvoudig om uw ideale watertank te vinden. Er zijn veel verschillende plastic of metalen modellen op de markt. Ze verschillen niet alleen in volume, maar ook in vorm en de mogelijkheid van installatie en aansluiting op het watertoevoersysteem. Platte plastic tanks met een inhoud van 500-1500 liter zijn het meest geschikt voor een appartement.

Voor het vullen van de tank kunt u het beste hetzelfde systeem voorzien als bij de toiletpotspoeling. Water wordt uit de bodem van de tank gehaald en via leidingen en een kraan wordt het aan het watertoevoersysteem geleverd.

Een tank installeren in een privéwoning

In dit geval is de vorm van de tank niet zo belangrijk. Je kunt hem op het dak van het huis of op zolder plaatsen. Houd er rekening mee dat bij de eerste optie de watertemperatuur sterk afhankelijk is van de buitenluchttemperatuur. Door de locatie op het dak kunt u een uitstekende waterdruk vormen, die niet erg verschilt van de gebruikelijke tijdens normale werking van de watertoevoer.

Het is absoluut noodzakelijk om de tank te isoleren, vooral als het gaat om huizen op de middelste rijstrook of op de noordelijke breedtegraden. Bij bevriezing dreigt de tank gewoon te barsten.

Een tank installeren in een appartement

De beste plek in het appartement kan de plafondruimte in het toilet of in een van de hoeken van de gecombineerde badkamer worden genoemd. De tank is bevestigd aan vooraf bevestigde horizontale aanslagen in de vorm van secties van een profielpijp of hoek, die op de wanden rusten. De tank onder het plafond zal geen bruikbare leefruimte innemen, maar zal tegelijkertijd voldoende waterdruk vormen voor de meeste huishoudelijke situaties.

Aanbevolen: