Wat Te Doen Als Het Dak Lekt?

Wat Te Doen Als Het Dak Lekt?
Wat Te Doen Als Het Dak Lekt?

Video: Wat Te Doen Als Het Dak Lekt?

Video: Wat Te Doen Als Het Dak Lekt?
Video: The Rapture Puzzle Chapter 11 (October 24, 2021) 2024, Maart
Anonim

Het dak is een belangrijk onderdeel van de structuur van het hele huis. Tijdens het gebruik kunnen er problemen mee ontstaan. Meestal bestaan ze uit een lek. In dit geval moet u de reparatie uitvoeren.

Wat te doen als het dak lekt?
Wat te doen als het dak lekt?

Vrijwel de belangrijkste voorwaarde voor de langdurige service van het dak is de afwezigheid van vocht. Daarom moet het dak een goede ventilatie en hoogwaardige isolatie hebben. Het wordt aanbevolen om platen van metalen tegels op het dak te leggen. Dit materiaal gaat lang mee als de bedrijfsomstandigheden in acht worden genomen.

Veel schade aan het dak wordt veroorzaakt door vocht in de lucht. Bij temperatuurschommelingen vormt zich condens op delen van de constructie. Hoe lager de temperatuur buiten, hoe meer waterdampdruk er zal optreden vanuit de kamer naar de ruimte onder het dak. Isolatie, die verzadigd is met vocht, houdt op zijn rol te vervullen. Houd er rekening mee dat luchtdampen ook de structuur kunnen aantasten. De bron van vocht is vaak regen of smeltwater. Daarom is het bij het plaatsen van metalen tegels ook noodzakelijk om een goede bescherming tegen regen te maken. Voor een goede ventilatie moet er luchtcirculatie zijn. Het ontwerp van de dakrandvijlsel moet over de hele omtrek luchttoegang hebben.

Een teken van slechte dakisolatie is de vorming van condens op de binnenmuren. Het wordt aanbevolen om isolatie met een dikte van meer dan 150 mm te gebruiken bij het afwerken van het dak. Installeer het strak tegen de muren en het dak zelf. U kunt de isolatie ook in twee lagen monteren. Houd er rekening mee dat het materiaal droog moet zijn. Het is het beste om eerst een waterdichtingsfilm aan te brengen.

De afmetingen van de isolatie kunnen de keuze van de helling van de spanten beïnvloeden. Daarom is het noodzakelijk om vooraf met het materiaal te bepalen. Isolatie met een breedte van 565 mm is bijvoorbeeld waarschijnlijk niet geschikt voor spanten met een breedte van 100 mm. Deze moet met 15 mm worden verkleind. Het materiaal moet goed hechten tussen de spanten. Houd er rekening mee dat er geen lucht tussen mag circuleren. Om het materiaal vast te zetten, kunt u dunne extra latten gebruiken. Ze worden van onderaf over de spanten gehamerd.

Aanbevolen: