Sanitair Installatie Met Koperen Leidingen

Inhoudsopgave:

Sanitair Installatie Met Koperen Leidingen
Sanitair Installatie Met Koperen Leidingen
Anonim

Een van de belangrijkste uitvindingen van de mensheid is het sanitair, dat het leven comfortabel en zorgeloos maakt. Maar het frequente gebruik ervan leidt ertoe dat het begint te roesten, daarom moet het worden vervangen. Deze procedure is vrij arbeidsintensief. Om dit probleem zo min mogelijk het hoofd te bieden, moet u dergelijke waterleidingen kiezen die niet verslijten en voor altijd zouden dienen. Dit zijn de eigenschappen die koperen leidingen hebben, waarvan het gebruik een sterk en duurzaam sanitairsysteem zal creëren.

Sanitair installatie met koperen leidingen
Sanitair installatie met koperen leidingen

Koperen buizen worden tegenwoordig nog maar zelden gebruikt. Installatie of vervanging van een waterleidingsysteem doe je van alles, maar niet met behulp van koper. Meestal schrijven mensen hun keuze toe aan de hoge prijs van een meter koperen leidingen. Ze houden echter helemaal geen rekening met hun duurzaamheid. Zo gaat een waterleidingsysteem, waarvan de productie met metaal-kunststof gebeurt, hooguit 10 jaar mee en uit koper drie tot vier keer langer.

Gebruik nooit leidingen om elektrische apparaten te aarden, aangezien dit zeer gevaarlijk is. Wees niet lui om een speciale draad uit de behuizing van het schakelbord te halen.

Voor- en nadelen van koperen leidingen

Koperen leidingen worden, naast watertoevoer, gebruikt in airconditioning-, verwarmings- en gastoevoersystemen.

Voordelen:

- hoge koperbestendigheid tegen ultraviolette stralen, temperatuurveranderingen en corrosieve formaties;

- relatief lage installatiekosten, vergelijkbaar met kunststof buizen;

- lange levensduur.

Gebreken:

- de noodzaak om een soldeermachine te gebruiken tijdens de installatie;

- wegwerpbaarheid van het ontwerp. Als er tijdens de installatie een fout is gemaakt, kan deze niet worden gecorrigeerd. Het enige dat u kunt doen, is het defecte stuk afsnijden of de structuur weer in elkaar zetten.

Als u twijfelt aan uw capaciteiten, vertrouw dan de installatie van het watertoevoersysteem toe aan specialisten. U kunt dus problemen tijdens de werking ervan voorkomen.

Methoden voor het installeren van een watertoevoersysteem uit koperen leidingen

Er zijn twee methoden om koperen leidingen aan te sluiten op fittingen en andere leidingen. In het eerste geval worden een wartelmoer en een splitring op de buis geplaatst, waarna deze in de fitting wordt gestoken en met een steeksleutel wordt gedraaid. Tegelijkertijd moeten bewegingen soepel en nauwkeurig zijn.

Koper ondergaat geen vervorming bij hoge temperaturen, wat het merkbaar onderscheidt van de achtergrond van andere materialen die worden gebruikt bij het installeren van sanitair in een appartement.

De tweede methode is om koperen leidingen te solderen. In dit geval kan een steekvlam of een lage temperatuur toorts worden gebruikt. Voor aanvang van de werkzaamheden worden leidingen en fittingen ontdaan van oxidefilm. Dit doe je met schuurpapier of een staalborstel. Een flux wordt aangebracht op de voorbereide elementen van het watertoevoersysteem, waarna de buis in de fitting wordt gestoken. De resulterende verbinding moet worden verwarmd met een toorts en gesoldeerd. Totdat het soldeer volledig is gestold, mag de verbinding nooit worden aangeraakt.

Bij het zelf installeren van sanitair uit koperen leidingen, is het het beste om de eerste methode te gebruiken, omdat solderen bepaalde vaardigheden vereist.

Aanbevolen: