Is Het Mogelijk Om In De Winter Kunststof Ramen Te Installeren?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om In De Winter Kunststof Ramen Te Installeren?
Is Het Mogelijk Om In De Winter Kunststof Ramen Te Installeren?

Video: Is Het Mogelijk Om In De Winter Kunststof Ramen Te Installeren?

Video: Is Het Mogelijk Om In De Winter Kunststof Ramen Te Installeren?
Video: Zelf je raam plaatsen met Roger 2024, Maart
Anonim

U kunt het oude raam op elk moment van het jaar vervangen door een nieuwe kunststof. Moderne technologieën maken het mogelijk om ramen te installeren, zelfs bij temperaturen onder het vriespunt. U hoeft alleen rekening te houden met enkele kenmerken van de installatie in het koude seizoen.

Winterlandschap achter een warm raam
Winterlandschap achter een warm raam

Het appartement koelen

Het grootste nadeel van wintermontage is dat de raamopening een tijdje open blijft staan. Dit dreigt met onderkoeling van de woonruimten. Daarom is het voor de duur van het werk beter om kleine kinderen uit huis te halen, om de bloemen in een andere kamer te verwijderen. Over het algemeen zal de globale afkoeling van de kamer tot temperaturen onder het vriespunt niet plaatsvinden. Ten eerste blijft een volledig open opening hooguit een half uur over, aangezien het plaatsen van het kozijn zeer snel gaat. Ten tweede is koude installatie toegestaan bij een temperatuur die niet lager is dan -15 ° C. Het is niet koud genoeg om het appartement af te koelen tot buitentemperaturen.

Als u een bedrijf kiest voor de productie en installatie van ramen, moet u de voorkeur geven aan het bedrijf dat een lange garantie biedt en gratis service biedt wanneer zich een garantiegeval voordoet.

Als het raam bij lagere temperaturen wordt geïnstalleerd, moet een scherm en heteluchtpistool worden gebruikt. Anders verliest de structuur zijn dichtheid en kan deze na installatie vervormen en zelfs barsten. Het beschermscherm wordt op speciale metalen stangen aan de buitenzijde van het gebouw bevestigd, waardoor de opening vanaf de straatzijde wordt afgesloten. Het wordt vervolgens opgeblazen met warme lucht om een volledige hechting aan de muur te garanderen. Pas daarna wordt het oude raam gedemonteerd en een nieuw geplaatst. Het gebruik van deze technologie sluit de koeling van het appartement volledig uit.

Schending van materiaaleigenschappen

Bij temperaturen onder het vriespunt worden de eigenschappen van sommige raamelementen en montagematerialen geschonden. Daarom vereist installatie in de winter de naleving van enkele regels die u in staat stellen om het werk efficiënt te doen.

Tijdens het transport wordt het kunststof raamkozijn gekoeld, hierdoor veranderen de lineaire afmetingen van de constructie. Bij koude montage zet het frame uit bij kamertemperatuur en kan het vervormen. Koud plastic kan ook barsten tijdens de installatie omdat het broos wordt. Om dit te voorkomen moet het raamblok minimaal een dag warm staan.

Installatie van ramen in de winter is winstgevender. Ten eerste is de vraag in deze tijd van het jaar lager, wat betekent dat je een grote korting kunt krijgen. Ten tweede zullen alle mogelijke schendingen van de dichtheid van de constructie onmiddellijk merkbaar worden.

Koude oppervlakken verminderen de eigenschappen van de isolerende montagetapes. Om de dichtheid van het raam niet te breken, is het noodzakelijk om het materiaal op te warmen tot + 15 ° C bij kamertemperatuur, het oppervlak van de voegen schoon te maken en te drogen. De tape wordt bij warme omstandigheden eerst op het frame bevestigd en pas daarna snel in een koude raamopening gemonteerd. Het polyurethaanschuim, dat de opening tussen de raameenheid en de bodem opvult, moet speciaal zijn, ontworpen om bij lage temperaturen te werken. Het bevat stoffen die zorgen voor stolling in koude omstandigheden. Het schuim zelf wordt in twee lagen aangebracht. Eerst in een koude zone met behulp van een heteluchtpistool, en dan van binnenuit op kamertemperatuur.

Als u zich aan deze regels houdt, kunt u in de winter een kunststof raam installeren met niet minder kwaliteit dan in het warme seizoen.

Aanbevolen: