Waarom Is Het Nodig Om De Elektrische Meter In Het Appartement Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Waarom Is Het Nodig Om De Elektrische Meter In Het Appartement Te Vervangen?
Waarom Is Het Nodig Om De Elektrische Meter In Het Appartement Te Vervangen?

Video: Waarom Is Het Nodig Om De Elektrische Meter In Het Appartement Te Vervangen?

Video: Waarom Is Het Nodig Om De Elektrische Meter In Het Appartement Te Vervangen?
Video: Ware liefde aan het eind van het juiste pad. 2024, Maart
Anonim

Aanvankelijk was de installatie van een elektriciteitsmeter een optionele maatregel om veranderingen in elektriciteitsmetingen te volgen. Maar na een tijdje besloten de nutsbedrijven deze voorwaarde verplicht te stellen. Op dit moment is er in elk appartement een meetinrichting.

Waarom is het nodig om de elektrische meter in het appartement te vervangen?
Waarom is het nodig om de elektrische meter in het appartement te vervangen?

Elektriciteitsmeters: toen en nu

In de Sovjetperiode werden in elk huis standaardmeters geïnstalleerd met een nominale waarde van 5-20 ampère en een fout van 2, 5. Gemiddeld heeft een dergelijk apparaat de eigenaar van het pand ongeveer dertig jaar gediend. Elke tien jaar was de eigenaar van het pand verplicht om een tussentijdse controle van het elektrische apparaat uit te voeren. Het interval tussen controles varieerde van 8 tot 15 jaar, afhankelijk van het metermodel.

In de Sovjettijd werden dergelijke kenmerken voor het apparaat voldoende geacht voor de stabiele werking van een elektrische meter. Maar tegenwoordig mist een mens al een tv en een waterkoker in de keuken. Er verschenen veel nieuwe apparaten in het appartement, wat een enorme belasting voor de nutsmeters met zich meebracht. Dit zijn magnetronovens, keukenmachines, broodroosters en nog veel meer, dat wil zeggen, op basis van het eindresultaat kunnen we gerust stellen dat evenveel elektrische apparaten in één kamer werken als voorheen in het hele appartement. Uiteraard zijn meters met een vermogen van twintig ampère niet bestand tegen dergelijke belastingen. Ze werden vervangen door instrumenten met een nauwkeurigheidsklasse van 2,0.

Aangezien er een groot verschil is in de nauwkeurigheidsklasse tussen de nieuwe en de oude meetinrichting, zullen er verschillen zijn in de afgeschreven meetwaarden.

Waarom wordt het veranderd?

De vervanging van de elektriciteitsmeter in residentiële en niet-residentiële gebouwen wordt gedaan om redenen van hun eigen veiligheid, evenals om de kosten van energierekeningen te verlagen.

De directe vervanging en installatie van elektriciteitsmeters wordt uitgevoerd door het beheer van huisvesting en gemeentelijke bedrijven. Volgens de wet zijn het abonnees die verplicht zijn om te zorgen voor een goede technische staat en een goede bescherming van de gebruikte apparaten, en nog veel meer.

Zelfs als de woning eigendom is, dat wil zeggen geprivatiseerd, moet de servicehuisvestingsorganisatie nog steeds de elektriciteitsmeter vervangen.

In elk geval, zelfs als het appartement wordt verhuurd, moet de vervanging van meetmeters worden uitgevoerd door de organisatie die verantwoordelijk is voor de huisvesting en gemeenschappelijke omstandigheden van alle bewoners van het huis dat aan haar is toevertrouwd. Daarom is zelfvervanging van de meter onaanvaardbaar.

Om deze procedure uit te voeren, dient u in eerste instantie contact op te nemen met de huisvestings- en gemeentelijke diensten met het verzoek om de meter te vervangen. En het belangrijkste is dat de installatie van een elektrische meter in de eerste plaats gunstig is voor de eigenaar van het appartement.

Aanbevolen: