Hoe De Kleur Van De Muren Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kleur Van De Muren Te Kiezen?
Hoe De Kleur Van De Muren Te Kiezen?

Video: Hoe De Kleur Van De Muren Te Kiezen?

Video: Hoe De Kleur Van De Muren Te Kiezen?
Video: 3x durven met kleur | vtwonen | tips 2024, Maart
Anonim

Iedereen wil in de voor zichzelf meest comfortabele omstandigheden leven. Maar het begrip "comfort" bestaat uit vele componenten. Onder hen zijn bepaalde kleuroplossingen van de omgeving, die mensen op verschillende manieren beïnvloeden. En voordat u de kleur van behang of verf voor de muren van uw huis kiest, is het de moeite waard om enkele regels te onthouden.

Hoe de kleur van de muren te kiezen?
Hoe de kleur van de muren te kiezen?

instructies:

Stap 1

Regel één De kleur van de muren moet worden gecombineerd met het hele interieur. Zuur-lila bloemen, "chroom" gemetalliseerd behang zijn waarschijnlijk niet geschikt in een kamer waar al het meubilair bijvoorbeeld Italiaans antiek is. Nog een regel betreft meubels en muurkleuren. Zoals je weet zijn alle kleuren onderverdeeld in warm, neutraal en koud. Kleuren hebben ook de kenmerken van "zwaar", "licht", "saai", "sonoor" en andere. De juiste combinatie van kleuren veroorzaakt geen ongemak, alle kleuren vullen elkaar succesvol aan. Je kunt spelen met contrasten (donker-licht, warm-koud, chromatisch-achromatisch, enz.), of de beproefde weg gaan en kleuren kiezen uit één temperatuurdeel van het palet.

Stap 2

REGEL TWEE Onthoud dat je met kleur de kenmerken van een kamer volledig kunt veranderen. Wil je een kleine kamer groter laten lijken? Kies lichte, lichte, koele kleuren. Wil je dat de kamer er gezelliger, intiemer uitziet? Gebruik warme, donkere tinten. Vergeet trouwens niet dat warme kleuren ook "dichterbij" worden genoemd. Wanneer ze op muren worden aangebracht, zullen ze het oppervlak dichter bij de waarnemer doen lijken dan het is. Alles is precies het tegenovergestelde met koude kleuren - "ver". Koude tinten van de lucht en de zeeën maken de ruimte volumineuzer. Een andere eigenschap van warme en koude kleuren is hun effect op de bloedcirculatie. Koude kleuren verminderen de impuls van de bloedsomloop, terwijl warme kleuren deze juist verhogen. Dit geeft de waarnemer een subjectief gevoel van warmte of kou. En het betekent dat er een reële kans is om geld te besparen op het verwarmen van de kamer door deze in warme kleuren te decoreren.

Stap 3

Regel drie Als je de muren van een kamer in een bepaald kleurenschema decoreert, laat je dan leiden door je eigen smaak of de smaak van het familielid dat de meeste tijd in deze kamer zal doorbrengen.

Aanbevolen: