Hoe Een Lekke Band In Een Luchtbed Te Vinden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lekke Band In Een Luchtbed Te Vinden?
Hoe Een Lekke Band In Een Luchtbed Te Vinden?

Video: Hoe Een Lekke Band In Een Luchtbed Te Vinden?

Video: Hoe Een Lekke Band In Een Luchtbed Te Vinden?
Video: Luchtbed plakken | Hoe plak ik mijn luchtbed? | Obelink 2024, Maart
Anonim

Opblaasbare matrassen zijn stevig in het leven van een modern persoon terechtgekomen: ze zijn onvervangbaar op het strand, toeristen gebruiken ze voor overnachtingen in tenten en opblaasbaar meubilair heeft veel voordelen. Deze producten zijn handig, comfortabel, goedkoop en mobiel. Het enige nadeel van rubberen matrassen is dat ze gemakkelijk beschadigen en dat lekke banden niet altijd gemakkelijk te vinden zijn.

Hoe een lekke band in een luchtbed te vinden?
Hoe een lekke band in een luchtbed te vinden?

Noodzakelijk

  • - water;
  • - kom of bad;
  • - schuimspons;
  • - zeep, douchegel, poeder of shampoo;
  • - marker of zachte viltstift;
  • - meel;
  • - pomp.

instructies:

Stap 1

De eerste lekdetectiemethode is geschikt voor kleine matrassen. Blaas het product op met een pomp, maar niet te hard. Vul de bak met water zodat het matras kan wegzakken.

Stap 2

Dompel de matras volledig onder in het water. Als het product niet in de voorbereide container past, laat het dan een beetje leeglopen, doe het voorzichtig in het bad en pomp het dan pas op tot de gewenste staat.

Stap 3

Houd de matras een tijdje in de gaten. Naarmate de lucht vrijkomt, zakt deze steeds meer merkbaar in het water en verschijnen er kleine luchtbelletjes op de prikplaats. Onderzoek onder water zorgvuldig de prikplaats - daarnaast kunnen er nog een aantal kleine gaatjes zijn. Markeer de schade met een stift of viltstift. Zonder de matras leeg te laten lopen, haalt u deze uit het water en herstelt u de breuk.

Stap 4

Als je een grote matras hebt die onhandig is om in het water te duiken, gebruik dan de tweede methode om de punctie te vinden. Vul een kom met water, voeg shampoo, douchegel, vloeibare zeep of poeder toe en klop tot een dik schuim.

Stap 5

Neem het resulterende schuim op een schuimspons en breng het aan op het oppervlak van de matras. Wacht even tot er zich luchtbellen beginnen te vormen, dankzij het dikke schuim zijn ze heel duidelijk zichtbaar. Als er geen luchtbellen verschijnen, draait u de matras ondersteboven en herhaalt u de procedure.

Stap 6

Als alle bovenstaande methoden moeilijk uit te voeren zijn, bijvoorbeeld bij een groot productformaat of een velours oppervlak waarop zeepoplossing niet goed schuimt, dan kunt u met de volgende methode een lek in een luchtbed vinden. Strooi bloem of mosterdpoeder op een droog oppervlak en onderzoek het product zorgvuldig - de substantie wordt op de prikplaats weggeblazen. Gebruik een conventionele stofzuiger om bloem van de matras te verwijderen.

Stap 7

Breng op verschillende plaatsen voorzichtig een aansteker of een brandende lucifer naar de matras - een luchtlek op de prikplaats zal de vlam een beetje uitblazen. Deze methoden kunnen worden gebruikt om lekke banden op reddingsboeien en opblaasbaar speelgoed te vinden.

Aanbevolen: