Hoe Maak Je Een Warme Vloer In Een Appartement?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Warme Vloer In Een Appartement?
Hoe Maak Je Een Warme Vloer In Een Appartement?

Video: Hoe Maak Je Een Warme Vloer In Een Appartement?

Video: Hoe Maak Je Een Warme Vloer In Een Appartement?
Video: huisverwarming. Hoe maak je een onafhankelijk verwarmingssysteem radiatoren! 2024, Maart
Anonim

Iedereen kent toch wel de situatie als het in de herfst al koud is en de verwarming nog niet aan staat. En zelfs tijdens strenge wintervorst is de kracht van verwarmingsapparaten niet genoeg. In een dergelijke situatie zullen de zogenaamde warme vloeren helpen.

Hoe maak je een warme vloer in een appartement?
Hoe maak je een warme vloer in een appartement?

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming. Ze zijn onderverdeeld in water en elektrisch. De meest gevraagde zijn elektrische, die op hun beurt film, kabel en staaf zijn. Bovendien zijn ze volgens het verwarmingsprincipe onderverdeeld in infrarood en convectie.

Stap 2

De meest populaire zijn infraroodfilmvloeren, omdat ze een aantal milieuvoordelen hebben: ze verdelen de temperatuur in de kamer gelijkmatig, drogen de lucht niet uit, neutraliseren vreemde geuren, ioniseren de lucht licht en hebben een anti-allergeen effect.

Stap 3

Met de folie kunt u zelfs onder grillige bekledingen als tapijt en laminaat infrarood vloerverwarming installeren. De verwarmingselementen van zo'n vloer zijn stevig gemonteerd tussen twee lagen polyesterfolie en de vloerbedekkingen houden slechts vijf tot negen procent van de warmte vast.

Stap 4

De folie is ontworpen voor droge installatie, dus er is geen dekvloer nodig voordat deze wordt gelegd. Plaats warmtereflecterend materiaal in een ruimte die achteraf niet rommelig wordt door meubels.

Stap 5

Snijd de thermische folie in reepjes van het gewenste formaat. Leg het op het warmtereflecterende materiaal met de koperen rails naar beneden en zet het vast met tape.

Stap 6

Voordat u de thermische film op de thermostaat aansluit, moet u de isolatie aan het uiteinde van de draad een centimeter verwijderen, het blote uiteinde van de draad in het uiteinde van de aansluitklem steken en deze met een tang vastklemmen. Leg de draden zo dat de draadbundels onder de plint door gaan.

Stap 7

Isoleer het stuk koperen bus- en draadaansluitingen met behulp van kleine stukjes rubberen isolatie (deze moet worden meegeleverd). Deze operatie moet zeer zorgvuldig en zorgvuldig worden uitgevoerd.

Stap 8

Meet vervolgens de elektrische weerstand van de warme vloer aan de uiteinden van de draden die op de thermostaat worden aangesloten. Bereken het stroomverbruik van het lichtnet met behulp van de formule W = V² / R en vergelijk dit resultaat met de maximaal toelaatbare belasting van de thermostaat.

Stap 9

Sluit de draden aan op de thermostaat, installeer de vloersensor aan de onderkant van de thermische film en sluit deze aan op de thermostaat. Sluit op zijn beurt de thermostaat aan op het lichtnet.

Stap 10

Schakel het systeem in en stel de vloertemperatuur in voordat u de vloer legt. Controleer hoe elke strook film opwarmt. De topcoat kan nu worden aangebracht.

Aanbevolen: