Volumetrische Muurschildering: Hoe Doe Je Dat

Inhoudsopgave:

Volumetrische Muurschildering: Hoe Doe Je Dat
Volumetrische Muurschildering: Hoe Doe Je Dat

Video: Volumetrische Muurschildering: Hoe Doe Je Dat

Video: Volumetrische Muurschildering: Hoe Doe Je Dat
Video: 26 Ideeën Voor Muurschilderingen Die U Wilt Proberen 2024, Maart
Anonim

Volumetrische schilderkunst wordt soms ook "truc" genoemd: als je naar zo'n afbeelding aan de muur kijkt, is het gemakkelijk om in het realisme te geloven. De imitatie van verschillende objecten die met deze techniek zijn gemaakt, creëert een visuele illusie van de werkelijkheid.

Volumetrische muurschildering: hoe doe je dat
Volumetrische muurschildering: hoe doe je dat

Het gebruik van "truc" in het interieur

Tekenen op de muur, gemaakt met behulp van de techniek van volumetrische toepassing van het beeld, geeft een driedimensionaal effect, waardoor het mogelijk wordt om elke ruimte te transformeren. Dus met een correct geselecteerde versie van de 3D-afbeelding kunt u het uiterlijk van de kamer veranderen door de kamer visueel te verkleinen of uit te breiden, de hoogte van het plafond te vergroten en denkbeeldige objecten toe te voegen, bijvoorbeeld trappen, ramen of kolommen. Verbazingwekkende schilderijen die op deze manier zijn gemaakt, zullen magische tonen in het interieur brengen en het een heldere en onvergetelijke uitstraling geven. Fantastische afbeeldingen van landschappen of dieren, uitzicht op de zee, ingewikkelde abstracties helpen bij het creëren van een uniek beeld van een kamer die u niet meer wilt verlaten.

Voor de implementatie van ontwerpideeën zijn zowel een gladde, schone muur als gebogen openingen perfect. Verdere acties op het volumetrische schilderen van de muren zijn afhankelijk van het doel dat op een bepaalde plaats wordt nagestreefd. Met behulp van schilderen zal het beeld van een raam of het firmament helpen om de ruimte een illusoire uitbreiding te geven. Deze optie is optimaal als u het plafond visueel wilt verhogen en de muren wilt uitbreiden.

3D-effect met behulp van gips volumetrisch schilderen met uw eigen handen

Niet alleen een professional kan het interieur van een appartement of een landhuis decoreren met volumineuze gipsverf op de muren. Met behulp van de creativiteit en creativiteit van het denken, kun je zelfstandig een meesterwerk van analogen creëren dat niet meer zal bestaan.

Allereerst moet u beslissen over het idee van de afbeelding en de locatie ervan. De foto mag niet buiten het algemene concept van het interieur van de kamer vallen, integendeel, het is de moeite waard om het idee van een toekomstige creatie te overwegen die harmonieus in de reeds bestaande ruimte past. Verlichting speelt ook een belangrijke rol. De integriteit en volledigheid van het werk hangt af van hoe correct het wordt geselecteerd.

De materialen die voor het werk worden gebruikt, zijn gipspleister voor het aanbrengen van volumetrische lagen, evenals gipspleister voor het tekenen van kleine elementen. Bovendien kunnen verschillende takjes, stenen, bladeren, veren, bloemen, schelpen nuttig zijn. Het hangt allemaal af van de verbeeldingskracht van de maker en het beeld van de afbeelding die aan hem verschijnt.

Gipsverf van muren wordt in verschillende fasen uitgevoerd. Nadat je de keuze van de afbeelding hebt gemaakt en de benodigde materialen hebt opgehaald, kun je aan de slag. Met behulp van kleurpotloden wordt een schets op de muur gemaakt, zodat je het hele plaatje kunt zien en op tijd kunt letten op de gebreken in het formaat. Als je niet kunt tekenen zoals je wilt, dan zal de kopieermethode je helpen om met de taak om te gaan. Precies de juiste afbeelding wordt op het gewenste formaat afgedrukt en op het werkoppervlak overgebracht.

Nu moet u structuren van hout en metaal aan de voltooide tekening bevestigen. Als het bijvoorbeeld is bedacht om een waterval met stenen bij de uitgang te krijgen, dan moet je om deze fantasie te belichamen de juiste apparatuur installeren. In dit stadium is het noodzakelijk om de verlichtingselementen te installeren.

Het meest verwachte moment is gipsafgietsel. De eerste applicatie wordt gedaan met een gipsplamuur, daarna wordt er een constructiewapeningsnet op gelegd. Hiermee kunt u alle elementen opnieuw verbinden met een minimum aan mogelijke scheuren en delaminatie. Voortzetting van het werk bestaat uit het tekenen van kleine details met structurele pasta's, die kunnen worden gekocht in kunstwinkels. De laatste stap bij het maken van een volumetrische compositie is schilderen met verf op waterbasis.

Aanbevolen: