Hoe Gebruik Je Een Airconditioner Zodat Je Niet Ziek Wordt?

Inhoudsopgave:

Hoe Gebruik Je Een Airconditioner Zodat Je Niet Ziek Wordt?
Hoe Gebruik Je Een Airconditioner Zodat Je Niet Ziek Wordt?

Video: Hoe Gebruik Je Een Airconditioner Zodat Je Niet Ziek Wordt?

Video: Hoe Gebruik Je Een Airconditioner Zodat Je Niet Ziek Wordt?
Video: Onderhoud aan een Toshiba split airconditioning door DSA Klimaat- & Energiebeheer te Gemert. 2024, Maart
Anonim

In de zomerhitte, wanneer de luchttemperatuur op het niveau van 30-40 graden wordt gehouden, bespaart de airconditioner op het werk en thuis. Men hoeft zich echter maar een beetje in de koude lucht te begeven, want ziekte kan niet worden vermeden.

Hoe gebruik je een airconditioner zodat je niet ziek wordt?
Hoe gebruik je een airconditioner zodat je niet ziek wordt?

Airconditioners zijn geweldige helpers in de strijd tegen warm weer, maar zoals elk middel om af te koelen, moeten ze verstandig worden gebruikt, anders kun je verkouden worden of keelpijn krijgen, wat in de zomer verre van ongewoon is. Hoe gebruik je conditioner om gezond te blijven?

Let op een gunstige temperatuur

Vermijd plotselinge temperatuurschommelingen voordat u naar buiten gaat. De lucht buiten kan op warme zomerdagen tot 40 graden opwarmen, dus het is uitermate onverstandig om airconditioning te gebruiken als je je huis of kantoor gaat verlaten. Het is het beste om het een half uur voordat u naar buiten gaat uit te zetten, zodat de kamer geleidelijk opwarmt. Om dit te doen, kunt u ook het venster openen. Dan word je buiten niet geraakt door een golf hete lucht en stel je je gezondheid niet op de proef. Je moet ook doen nadat je bent teruggekeerd naar de kamer. Laat je lichaam een beetje afkoelen na de zon, en koel de ruimte daarna langzaam af tot een aangename temperatuur. Het verschil in luchttemperatuur tussen buiten en de kamer mag niet groter zijn dan 4-6 graden, dus varieer de koeling thuis of op kantoor afhankelijk van hoeveel graden de thermometer buiten aangeeft.

Zelfs als je niet van warmte houdt en de voorkeur geeft aan koelte en frisheid, verlaag de temperatuur in de kamer dan niet onder de 22-24 graden. Dit is de meest comfortabele modus voor een persoon, het zal voor hem gemakkelijker zijn om in dergelijke omstandigheden gezond te blijven. Temperaturen onder dit aanbevolen minimum kunnen alleen tijdens de slaap worden ingesteld. Het is het beste om hiervoor de slaapfunctie te gebruiken, wanneer ingeschakeld, begint de airconditioner in een stillere modus te werken, koelt de kamer af en schakelt vervolgens uit zodat de kamer een beetje opwarmt tot de ochtend, en je wakker wordt warm.

Wanneer lucht vriend en vijand is

De hoofdregel bij het gebruik van een airconditioner is natuurlijk om niet uit te blazen. Het is de moeite waard om hier zelfs tijdens de installatie van het apparaat over na te denken, om te zien of het bureau van de medewerker zich recht onder de airconditioner op kantoor bevindt, of iemand verstrikt raakt in een stroom koude lucht. Zelfs een korte tijd onder het apparaat kan de gezondheid van een persoon kosten: door hem ontwikkelt zich een verkoudheid, een zere keel, dankzij hem kun je een ontsteking van de wervelkolom, het oor en de spieren krijgen. Als u onder de airconditioning moet werken, vraag dan om een hogere temperatuur, draag warmere kleding en knoop gerust een sjaal of omslagdoek.

Ziekten kunnen ook worden veroorzaakt door schadelijke bacteriën die zich ophopen en vermenigvuldigen in de filters van deze apparaten. Daarom is het belangrijk om ze op tijd schoon te maken en te vervangen. We mogen het luchten van de kamer niet vergeten, want de airconditioner levert geen frisse lucht, maar koelt steeds weer alleen die in de kamer. Dus, tussen het werk door, is het de moeite waard om het raam te openen en de stroom hete, maar frisse lucht te laten komen, verlost van de bacteriën die erin vastzitten.

Aanbevolen: