Keramische Tegels: Kiezen Voor Een Bad

Inhoudsopgave:

Keramische Tegels: Kiezen Voor Een Bad
Keramische Tegels: Kiezen Voor Een Bad

Video: Keramische Tegels: Kiezen Voor Een Bad

Video: Keramische Tegels: Kiezen Voor Een Bad
Video: Dit is waarom je ALTIJD voor keramische tegels moet kiezen! 2024, Maart
Anonim

Het traditionele Russische bad is natuurlijk gemaakt van hout. Het houten blokhuis beperkte de keuze aan interieurdecoratie-elementen aanzienlijk, maar nu zijn veel baden gebouwd van blokken schuimbeton of bakstenen, waardoor het mogelijk is om keramische tegels te gebruiken voor de bekleding.

Keramische tegels: kiezen voor een bad
Keramische tegels: kiezen voor een bad

Muren

Voor wandbekleding in een bad kunt u verschillende soorten geglazuurde en ongeglazuurde tegels gebruiken. Deze tegels kunnen worden gebruikt om de muren in de wasruimte en kleedkamers te versieren. Het wordt niet aanbevolen om de muren in de stoomkamer te betegelen, omdat er hoge temperaturen zijn, zullen de tegels opwarmen: ze zullen barsten en je verbranden.

Volgens hun kenmerken hebben alle keramische tegels een goede vochtbestendigheid, daarom is het bij het kiezen van een tegel gepast om geïnteresseerd te zijn in het ontwerp en de compatibiliteit met het interieur van het bad. Dus, om de kleedkamer te versieren, kun je geglazuurde tegels gebruiken, omdat ze meestal verschillende patronen en afbeeldingen hebben die helpen bij het creëren van de gewenste compositie.

In de wasruimte kunnen goedkopere ongeglazuurde tegels worden gebruikt. Het is gedaan in zwart-wit, dus je kunt een mozaïek van verschillende soorten van deze tegel gebruiken om een achtergrondafbeelding te maken.

Vloeren

In de tweepersoonskamer kan de vloer worden afgewerkt met keramische tegels of porselein, maar net als in de wasruimte moet u bij het plannen van de vloer een lichte helling maken zodat het water vrij kan weglopen. Dienovereenkomstig is het wenselijk om een grootformaat bord te kiezen zonder geribbelde oppervlakken en reliëf.

Als je de vloer in je bad wilt betegelen, dan moet je een speciale vloertegel kiezen, die verschilt van wandtegels met een verhoogde sterkte en een laag glij-effect, wat belangrijk is voor een bad, aangezien de vloer daar constant nat is. Voor vloeren zijn er speciale tegels van zowel binnenlandse als buitenlandse fabrikanten met antislipcoating.

Bij het kiezen van een "bad" keramische tegel, moet u letten op de afwezigheid van poriën ("ruwheid"), omdat vocht en vuil erin zullen komen, het zal heel moeilijk zijn om zo'n vloer te wassen, bovendien zullen constante temperatuurdalingen leiden tot het feit dat de kachel gewoonlijk veel sneller zal barsten.

Om het glijdende effect in het bad te verminderen, is het aangewezen om speciale rubberen of polyurethaan (meestal transparante) vloerkleden of houten vloeren te gebruiken. De laatste zijn handig: ze interfereren niet met de uitstroom van water, verdamping van vocht, ze kunnen in de zon worden gedroogd en ze zijn niet bang voor hoge temperaturen. Het enige waar u rekening mee moet houden bij het leggen van houten vloeren, is dat u geen coniferen zoals dennenbossen als materiaal kunt kiezen. Geef de voorkeur aan lariks.

Aanbevolen: