Hoe Goudsbloemen Uit Zaden Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Goudsbloemen Uit Zaden Te Kweken?
Hoe Goudsbloemen Uit Zaden Te Kweken?

Video: Hoe Goudsbloemen Uit Zaden Te Kweken?

Video: Hoe Goudsbloemen Uit Zaden Te Kweken?
Video: Hoe plantjes zaaien en tips: voorkom lange slappe zaailingen. 2024, Maart
Anonim

Zomerbewoners zijn dol op goudsbloemen vanwege hun zonnige uiterlijk, felle kleuren, weelderige en lange bloeiperiode. En bovendien zijn deze prachtige oranjegele bloemen pretentieloos. Goudsbloemen worden gekweekt uit zaden.

Hoe goudsbloemen uit zaden te kweken?
Hoe goudsbloemen uit zaden te kweken?

instructies:

Stap 1

Goudsbloemen zijn bang voor vorst, dus plant zaden half of eind mei in de volle grond (tegen die tijd zal de grond opwarmen tot 10 ° C en de dreiging van vorst zal voorbij zijn). Maak in de losgemaakte grond groeven van 2-3 cm diep (de afstand tussen hen moet minimaal 15 cm zijn) en spreid de zaden erin, strooi ze vervolgens met aarde erop en bevochtig de gewassen. Ideale grond voor het kweken van deze bloemen: 1 deel humus, 1 deel graszoden, 1 deel turf en 0,5 deel zand. In de regel verschijnen de eerste scheuten 5-7 dagen na het planten van de zaden.

Stap 2

Vergeet niet dat water geven matig moet zijn naarmate de plant groeit. Tijdens de bloeiperiode afbouwen, omdat anders het vocht stagneert en de plant ziek wordt en afsterft. Als het overdag erg warm is, geef de goudsbloemen dan 's avonds water. Ook wied en maak de grond los zodat deze schattige plant kan ademen.

Stap 3

Voer de goudsbloemen drie keer tijdens het groeiseizoen. Voer de eerste voeding uit bij een planthoogte van 8-9 cm, verdun hiervoor 1 eetlepel in 10 liter water. "Agricola-7" en giet deze oplossing op goudsbloemen (voedingsverbruik: 2-3 liter per m²). Wanneer de eerste knoppen verschijnen, geef de plant dan opnieuw voeding. Verdun deze keer 1 eetl. kaliumsulfaat en 1 eetl. superfosfaat in 10 water (gebruik voor 1 m² 2-3 liter van deze oplossing). Voer tijdens de bloei van goudsbloemen de derde voeding uit (verdun 2 eetlepels nitrophoska in 10 liter water en bemest 5 m² met deze oplossing).

Stap 4

Hoewel goudsbloemen door telers worden gewaardeerd vanwege hun vermogen om bepaalde schadelijke insecten en ziekten te weerstaan, kan de plant soms worden aangetast door grijsrot, zwartpoot en andere schimmelziekten. Dit gebeurt meestal tijdens het zware regenseizoen. Om goudsbloemen van de dood te redden, bespuit ze met fungiciden. Bij ernstige droogte kunnen spintmijten zich op zaailingen nestelen. Red de plant van deze plaag door de zaailingen regelmatig met water te besproeien.

Aanbevolen: