Hoe Bloemen Te Knijpen?

Inhoudsopgave:

Hoe Bloemen Te Knijpen?
Hoe Bloemen Te Knijpen?

Video: Hoe Bloemen Te Knijpen?

Video: Hoe Bloemen Te Knijpen?
Video: How to Make: Flower Choker 🌸 (DIY) 2024, Maart
Anonim

Naast regelmatig water geven en voeren, hebben bijna alle sierplanten behoefte aan gerichte kroonvorming. Tijdige regulering van de scheutgroei maakt het niet alleen mogelijk om de plant een mooi, strak silhouet te geven, maar stimuleert ook de ontwikkeling ervan. De belangrijkste technieken voor het creëren van de gewenste bloemvorm zijn knijpen en knippen. Bovendien, als bijna alle bloementelers bekend zijn met het snoeien van planten, verbijstert de vraag hoe bloemen correct te knijpen vaak velen.

Hoe bloemen te knijpen?
Hoe bloemen te knijpen?

instructies:

Stap 1

In werkelijkheid is er niets ingewikkelds aan deze kwestie. Knijpen is het mechanisch verwijderen van het bovenste deel van de scheut om slapende knoppen te wekken, de bossigheid te vergroten of een actievere groei van zijscheuten te bereiken. Je kunt de plant knijpen met je vingers (nagels), met een nagelschaartje of een klein scherp mesje.

Stap 2

Het knijpen wordt uitgevoerd in het voorjaar, tijdens de meest actieve groei van de plant, of begin augustus om de kwaliteit van de bloemen te verbeteren. Houd er rekening mee dat knijpen het begin van de bloei uitstelt, dus je moet het niet misbruiken en zodra de plant de gewenste vorm heeft gekregen, stop dan met knijpen.

Stap 3

Om een bloem correct te knijpen, moet je de bovenste scheuten zorgvuldig onderzoeken en een groeipunt erop vinden. Het groeipunt wordt de bovenste, grote knop op de scheut genoemd, waardoor de actieve groei plaatsvindt. Als het ongewijzigd wordt gelaten, zal de scheut zich intensief in de hoogte beginnen uit te rekken, geen zijtakken geven en zichzelf verzwakken, dus wordt hij geknepen.

Stap 4

Nadat ze de bovenste actieve nier hebben gevonden, grijpen ze voorzichtig het deel van de scheut dat moet worden verwijderd met hun vingers en knijpen ze het geselecteerde fragment af met hun nagels. Voor dichte, houtachtige stammen kunt u een nagelknipper, een snoeischaar of een mes gebruiken. Bij het knijpen moet je ervoor zorgen dat de aangrenzende jonge bladeren niet kreukelen en de scheutstam zelf niet breekt.

Stap 5

Het knijpen stopt de groei van de scheut in de hoogte niet helemaal, na een tijdje hervat het, maar tot dat moment zullen ook de zijknoppen zich kunnen openen en groeien. Houd er rekening mee dat het verwijderen van het bovenste deel van de scheut het ontwaken van slapende knoppen in de buurt van de knijpplaats stimuleert. Daarom, als extra scheuten op deze plaats ongewenst zijn, moeten na het verschijnen van de eerste scheuten ook de ontwaakte knoppen zorgvuldig worden verwijderd.

Aanbevolen: