Goudsbloemen: Groei- En Verzorgingsomstandigheden

Inhoudsopgave:

Goudsbloemen: Groei- En Verzorgingsomstandigheden
Goudsbloemen: Groei- En Verzorgingsomstandigheden

Video: Goudsbloemen: Groei- En Verzorgingsomstandigheden

Video: Goudsbloemen: Groei- En Verzorgingsomstandigheden
Video: Goudsbloem - met Petra Wilbrink 2024, Maart
Anonim

Goudsbloemen kunnen worden toegeschreven aan de permanente bewoners van veel gebieden, omdat het zeer heldere en pretentieloze bloemen zijn. Ze zijn gefokt in Amerika. Een beginnende tuinier kan ze aan.

Goudsbloemen - groei- en verzorgingsomstandigheden
Goudsbloemen - groei- en verzorgingsomstandigheden

Goudsbloemen kweken

Goudsbloemen worden voornamelijk met zaden geplant. Sommigen kweken ze met stengelstekken. Zaden worden het best gebruikt die niet ouder zijn dan twee jaar. Goudsbloemen kunnen zowel worden geplant door direct te zaaien als door zaailingen te gebruiken. Om vroeg te bloeien, verdient het de voorkeur om goudsbloemzaailingen te kweken. Dan is het mogelijk om de eerste knoppen 3-4 weken na het planten van zaailingen in de volle grond te bewonderen.

Deze eenjarigen worden in mei of juni in de volle grond geplant. De ontscheping verschilt per regio. Als er vorst wordt verwacht, moet het planten worden uitgesteld. Zaailingen moeten sterke wortels en 3-4 hoofdbladeren hebben. Om bloemen voor zaailingen te planten, moet u rekening houden met de weersomstandigheden in uw regio. Deze plant houdt niet van koud weer en vorst, dus hij kan doodgaan.

Als er bloembedden op de site zijn gepland, die zowel in de zomer als in de herfst in bloei moeten staan, stel jezelf dan de vraag in welke periode van de zomer je een bloeiende plant nodig hebt. Vanaf het begin van het zaaien tot het begin van de bloei hebben planten ongeveer 2 maanden nodig. Het beste geplant tussen 15 maart en 10 april. Denk eraan dat later zaaien resulteert in een latere bloei. Zaden worden geplant in dozen met aarde tot 1 cm diep met een afstand van 3 cm van elkaar Zand kan ook worden gebruikt.

Afbeelding
Afbeelding

Bloemverzorging

Verzorging betekent water geven, wieden en de grond losmaken.

  1. Het uitdunnen van planten en het verwijderen van onkruid moet vaker worden gedaan, omdat dit helpt bij het wegwerken van rot, dat bij bewolkt weer op bladeren en stengels kan verschijnen.
  2. Het is constant nodig om verwelkte bloemen te verwijderen, wat de plant een mooi uiterlijk en langdurige bloei van goudsbloemen zal geven.

Planten hebben geen ongedierte, maar bij lang warm weer zijn spintmijten te vinden op goudsbloemen.

Welke landingsplaatsen vinden goudsbloemen leuk?

Omdat goudsbloemen kieskeurige planten zijn, kunnen ze overal groeien: in de schaduw of halfschaduw, maar het beste van alles is dat de bloemen weelderig zullen zijn op die plaatsen van het zomerhuisje waar zonlicht zijn levengevende energie alle daglichturen geeft. Voor een comfortabele en snelle ontkieming van voorgegroeide zaailingen van decoratieve goudsbloemen, is de aanbevolen temperatuur 20-26 graden Celsius en goed bevochtigde grond. De zaden van bloeiende struiken van goudsbloemen verschijnen na ongeveer 35-40 dagen vanaf het moment van planten. Het rijpen van zaden gebeurt geleidelijk.

Houd er rekening mee dat goudsbloemen die uit moederzaden zijn gekweekt, kunnen verschillen in kleur, hoogte en andere decoratieve eigenschappen. Hybride planten mogen niet worden geoogst, omdat er weinig kans is op het krijgen van goede zaailingen van eenjarige bloemen voor de tuin bij het planten.

Aanbevolen: