Hoe Maak Je Een Terras?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Terras?
Hoe Maak Je Een Terras?

Video: Hoe Maak Je Een Terras?

Video: Hoe Maak Je Een Terras?
Video: Roger - Terras aanleggen 2024, Maart
Anonim

Als u een eigen huis of zomerhuisje heeft, dan wilt u waarschijnlijk in de zomer buiten zitten in een comfortabele omgeving. Hiervoor is een terras het meest geschikt, die je eenvoudig zelf kunt bouwen.

Hoe maak je een terras?
Hoe maak je een terras?

instructies:

Stap 1

Terrassen zijn van twee soorten: open - zonder beglazing en gesloten, beglaasd. Volgens het gebruikte materiaal zijn de terrassen verdeeld in steen, gemaakt van baksteen, schuimbeton of gasbeton, houten, die zijn opgebouwd uit hout, stammen, planken en modulair, die gebaseerd zijn op het gebruik van SIP-panelen.

Stap 2

Allereerst moet u bij het bouwen van een terras beslissen over het project, omdat het alleen op basis van het project mogelijk is om het benodigde materiaal correct te berekenen. Het project kan worden besteld bij een architectenbureau, door uzelf worden uitgevoerd of worden gedownload van internet.

Stap 3

Aangezien het terras een uitbreiding van het huis is, moet de constructie worden gecoördineerd met de plaatselijke architectuurcommissie en moet er een vergunning worden verkregen. Deze eis geldt niet voor landhuizen, waar u vrij bent om aanpassingen en aanvullingen te doen.

Stap 4

De basis van een solide en betrouwbaar terras is een betrouwbare fundering, die wordt aanbevolen om te worden uitgevoerd in een paal- of tapeversie tot de diepte van het bevriezen van de grond. Een versterkende structuur van een staaf met een diameter van 10-15 mm wordt in de fundering gelegd om de basis te versterken. Na het gieten van de fundering moet deze drogen en hard worden.

Stap 5

Ga na het voltooien van de werkzaamheden aan de fundering verder met de constructie van de muren. Als u een stenen terras aan het bouwen bent, moet speciale aandacht worden besteed aan de gelijkmatigheid van het metselwerk van het materiaal en ook aan het controleren van de extra bevestiging van de bovenkant van de raamopeningen. Wanneer u een terras van hout bouwt, moet u letten op de sterkte van de verbinding van boomstammen of balken, maar als u een terras van planken bouwt, moet u veilig verticale palen installeren waarop de planken later worden opgevuld.

Stap 6

De eenvoudigste en snelste manier om een terras te bouwen is een modulaire constructie van SIP-panelen. Deze panelen zijn betrouwbaar en duurzaam en met hun hulp is het mogelijk om binnen één dag een terras te bouwen, aangezien de panelen al klaar zijn en alleen ter plaatse hoeven te worden gemonteerd.

Stap 7

Na het voltooien van de constructie van de muren, kunt u beginnen met het bouwen van het dak. Houd er rekening mee dat in Rusland in de winter veel sneeuw valt en dat het dak van het terras niet alleen bestand moet zijn tegen de sneeuwbelasting, maar ook zelfreinigend moet zijn, d.w.z. neerslag moet vrij rond de omtrek glijden. Dienovereenkomstig moet u de spanten sterk maken en van alle soorten daken de voorkeur geven aan hellende daken.

Stap 8

Installeer een waterdichtingslaag en thermische isolatie (indien nodig) op de technologische voegen tussen het hoofdgebouw en het terras. Het wordt niet geaccepteerd om polyurethaanschuim te gebruiken, het verliest snel zijn eigenschappen door een agressieve omgeving.

Stap 9

Na de constructie van de dakconstructie wordt deze bedekt met materiaal zoals leisteen, anduline, dakbedekking, tegels of metalen platen. Vervolgens wordt een afvoer gemonteerd, worden raamblokken geïnstalleerd of wordt een decoratief ontwerp uitgevoerd met een opening tussen de ondersteunende structuren.

Aanbevolen: