Stenen Gevelbeplating: 3 Soorten

Inhoudsopgave:

Stenen Gevelbeplating: 3 Soorten
Stenen Gevelbeplating: 3 Soorten

Video: Stenen Gevelbeplating: 3 Soorten

Video: Stenen Gevelbeplating: 3 Soorten
Video: Gevelbekleding plaatsen 2024, Maart
Anonim

Siding is een duurzaam en resistent materiaal dat wordt gebruikt voor de bekleding van een huis. Stenen gevelbeplating ziet eruit als een natuursteen, zijn kleur en textuur.

Stenen gevelbeplating: 3 soorten
Stenen gevelbeplating: 3 soorten

Stenen gevelbeplating: kenmerken en voordelen

Stenen gevelbeplating is een paneel gemaakt van kunststof. Het ontwerp is gemaakt in de vorm van een gestempelde vorm van verschillende soorten natuursteen. Het materiaal wordt gebruikt voor gevelbekleding van particuliere huizen van elk type. Eenvoudig te monteren op een draaibank, die zowel op bakstenen of stenen muren als op een houten ondergrond kan worden geïnstalleerd.

Siding is een populair bouwmateriaal vanwege het brede scala aan kleuren, weerstand tegen kou en hitte, sterkte. Het corrodeert niet en gaat lang mee zonder zijn eigenschappen te verliezen.

Siding is gemakkelijker te installeren dan natuursteen, waarvoor een sterke dragende basis nodig is. Bij natuurlijk materiaal moet u eerst het oppervlak van de muur voorbereiden: pleisteren en versterken, omdat de basis het gewicht van de steen- en cementlijm moet dragen. Kunststof panelen wegen veel minder, dus ze kunnen zonder voorbereiding worden geïnstalleerd.

Een van de belangrijkste voordelen van stenen gevelbeplating:

  • Laag gewicht;
  • Eenvoudige installatie op elke ondergrond die geen voorbereiding vereist;
  • Eenvoudige en snelle installatie;
  • Geschikt voor alle weersomstandigheden, zowel hitte als vorst;
  • Lange levensduur.

De nadelen van kunststof panelen voor een steen zijn onder meer het uiterlijk, dat inferieur is aan natuurlijke materialen. Fabrikanten bieden echter een breed scala aan gevelbekledingsopties in verschillende ontwerpen. Het grootste deel van de gevelbeplating is gemaakt van polyurethaan of polyurethaan, dat is gegoten in een speciale mal voor patroonvorming. Daarom is het patroon vaak van hetzelfde type.

Siding installatie

Voordat u de panelen op de muren installeert, moet u het frame installeren. Het verdere proces is vrij eenvoudig: de blokken worden geproduceerd in de vorm van complementaire onderdelen, die zijn uitgerust met groeven met vergrendelingen. Daarom gaat de gevelbeplating volgens het principe van een eenvoudige constructeur.

Het bevestigen van de panelen aan het frame is wat lastiger. De bevestiging vindt plaats met behulp van bevestigingsmiddelen (zelftappende schroeven met een verzinkte coating, pluggen of spijkers). Het is noodzakelijk om voorzichtig te werk te gaan, om de zelftappende schroef correct in te brengen, anders kunt u het paneel beschadigen, een scheur maken, waardoor u de gevelbeplating moet vervangen door een nieuwe.

Panelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Hoe groter ze zijn, hoe sneller de installatie zal plaatsvinden. Het is ook belangrijk om te controleren wat voor soort beschermlaag wordt gebruikt voor de uiteindelijke coating van het materiaal. De weerstand van de gevelpanelen tegen kou, hitte en blootstelling aan de zon hangt af van de samenstelling.

Bij het kiezen van een bouwmateriaal moet u ook de paneelsnede zorgvuldig onderzoeken. Dit is vooral belangrijk bij het kopen van vinylbeplating voor een steenlook. De snede moet dezelfde dikte hebben, ongeacht het batch- en productnummer.

Siding kan ook worden gebruikt voor funderingsbekleding. In dit geval moet de krat voor de panelen gemaakt zijn van een metalen profiel met een gegalvaniseerde coating om vroegtijdige vernietiging bij overstromingen en stijgende grondwaterstanden te voorkomen. De houten basis moet worden behandeld met een antisepticum voor insecten.

Vinyl gevelbeplating

Deze bekledingspanelen zijn gemaakt van PVC. Hun oppervlak is glad of gestructureerd. Modellen zijn verkrijgbaar met enkel en dubbel profiel, de dikte is circa 1,1 mm. Desondanks is vinylbeplating duurzaam en duurzaam.

PVC panelen zijn door hun lage gewicht gemakkelijk te vervoeren in een auto. Het heeft diëlektrische eigenschappen en een lage thermische geleidbaarheid, waardoor het warmte vasthoudt in de winter en koel in de zomer.

Het ontwerp van moderne vinylbeplating bootst het uiterlijk van natuurlijke materialen na. Tegelijkertijd heeft het alle voordelen van kunstmatige gevelplaten: het is niet onderhevig aan biologische effecten, brandt niet, maar smelt bij blootstelling aan vuur, zonder giftige stoffen in de atmosfeer uit te stoten. Het materiaal is niet bang voor schimmels, schimmels en insecten.

De panelen kunnen eenvoudig worden gereinigd met gewoon water, zonder het gebruik van extra reinigingsmiddelen.

Acryl gevelbeplating

Acrylaatpanelen zijn gemaakt met behulp van de nieuwste polymeren, die zorgen voor verhoogde sterkte, weerstand tegen vervaging, impact en vervorming. Qua eigenschappen lijkt dit materiaal op vinylbeplating, maar het uiterlijk onderscheidt zich door een lichte glanzende glans.

Bovendien is acryl gevelbeplating sterker en stabieler: het vervormt niet, zelfs niet bij zeer lage of hoge temperaturen. De levensduur van het materiaal is tot 50 jaar, gedurende welke het niet vervormt en zijn esthetische uiterlijk niet verliest.

Acryl gevelbeplating komt in een verscheidenheid van ontwerpen, texturen en tinten. Heldere kleuren vervagen niet in de zon. Deze bekledingspanelen zijn duurder, maar de prijs wordt gerechtvaardigd door de hoge kwaliteit en duurzaamheid.

Let bij het kiezen van acrylaat gevelbeplating op de uniforme kleuring van de panelen aan alle kanten. Als er kleurverschillen zichtbaar zijn, is het product hoogstwaarschijnlijk opnieuw geverfd om onvolkomenheden en onregelmatigheden aan het oppervlak te verbergen.

Metalen gevelbeplating

Duurzame metalen gevelbeplating is verkrijgbaar in gegalvaniseerd staal of aluminium. Tegelijkertijd is het uiterlijk versierd met een steen, die elk soort natuurlijk materiaal imiteert, bijvoorbeeld schelprots, ruwe steen, metselwerk. Om te voorkomen dat het metaal corrodeert, is het gecoat met polymere stoffen.

Dit materiaal kost ook veel, omdat het wordt gekenmerkt door verhoogde sterkte en duurzaamheid. Metalen gevelbeplating is niet onderhevig aan vervorming bij sterke schokken en zelfs niet bij blootstelling aan open vuur.

De nadelen van het materiaal zijn onder meer geluid dat optreedt bij het raken van bijvoorbeeld regendruppels en slechte thermische isolatie. Bij een dergelijke gevelbeplating is een extra isolatielaag vereist.

Voordelen van het materiaal zijn onder meer het onderhoudsgemak van de coating, duurzaamheid en sterkte, brandveiligheid en een mooi uiterlijk.

Aanbevolen: