Lelies Planten En Verzorgen?

Lelies Planten En Verzorgen?
Lelies Planten En Verzorgen?

Video: Lelies Planten En Verzorgen?

Video: Lelies Planten En Verzorgen?
Video: Planten verpotten en verzorgen - Tuinieren.nl 2024, Maart
Anonim

De planttijd voor leliebollen is van eind augustus tot begin september. Alleen gezonde, moeilijk aanraakbare bollen dienen als plantmateriaal. Het is vooral nodig om de veiligheid van de wortels van de onderkant van de bol te bewaken.

Lelies planten en verzorgen?
Lelies planten en verzorgen?

Lelie wordt vermeerderd door zaden, luchtige bollen die in de oksels van bladeren verschijnen, bladstekken en schubben van bollen en bollen. In de tuin kunnen lelies op twee manieren worden gekweekt - door zaden en bollen.

Zaadvoortplanting is de beste manier. Het is simpel, je kunt een groot aantal planten tegelijk krijgen. Begin juli kunnen zaden direct in de volle grond worden gezaaid. Met deze reproductiemethode bloeit de vorstelijke lelie in het derde jaar.

Het heeft een gunstig effect op de groei van lelies, vooral op de helderheid van kleur en de grootte van bloemen, de jaarlijkse introductie van houtas in de bodem.

Leliebollen worden geplant op een afstand van ongeveer 30-40 cm van elkaar tot een diepte: op middelgrote gronden 20 cm, op zware gronden - 15 cm, gerekend vanaf de onderkant van de bol tot het aardoppervlak.

Overwoekerde lelies worden na 3-5 jaar getransplanteerd. Lelies worden tijdig getransplanteerd - in de tweede helft van de zomer, terwijl de bol slapend is. Jonge bollen verkregen uit zaden moeten in het eerste en tweede jaar worden getransplanteerd, zodat ze tegen het derde jaar op een diepte van ongeveer 15-20 cm zijn.

Het losmaken wordt 5-6 keer per zomer uitgevoerd. Volwassen lelies worden zelden bewaterd, maar overvloedig. Voor een vierkante meter lelie planten is ongeveer een gieter water nodig. Voor een goede groei, overvloedige bloei, is het noodzakelijk om 3-4 keer voor de bloei met minerale meststoffen (50-60 g per emmer water) te voeden: in het voorjaar met stikstofmeststoffen, in juni met kalium- en fosformeststoffen en na de bloei - met superfosfaat.

Lelie, bij afwezigheid van sneeuw en vorst bij een temperatuur van meer dan 10 ° C, moet worden bedekt met naaldpoten met een laag van maximaal 10-15 cm.

Aanbevolen: