Hoe Installeer Ik Een Dakraam?

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Dakraam?
Hoe Installeer Ik Een Dakraam?

Video: Hoe Installeer Ik Een Dakraam?

Video: Hoe Installeer Ik Een Dakraam?
Video: Hoe een dakraam te installeren - DIY bij Bunnings 2024, Maart
Anonim

Veel gebouwen hebben een zolder in hun onderdakgedeelte. In 1630 kwam de Franse architect Monsieur Mansard met een ingenieus idee - om deze kamer om te bouwen tot een woonruimte. Sindsdien zijn de zolderverdiepingen naar hem vernoemd. Een moderne zolder zonder dakraam is bijna niet meer voor te stellen. Als je enige ervaring en kennis hebt, is het heel goed mogelijk om een dakraam met je eigen handen te installeren.

Hoe installeer ik een dakraam?
Hoe installeer ik een dakraam?

Noodzakelijk

  • - bouwniveau;
  • - ijzerzaag;
  • - een hamer;
  • - vierkant;
  • - nagels;
  • - Roulette.

instructies:

Stap 1

Verwijder de vleugel van het frame en plaats deze in de opening van de dakmontage.

Stap 2

Zet de onderkant van het raam waterpas en bevestig de framehoeken aan de spanten.

Stap 3

Plaats de vleugel in het frame. Zorg ervoor dat de openingen overal hetzelfde zijn en bevestig de montagehoeken van het bovenste frame aan de spanten. Voor grote raamafmetingen wordt aanbevolen om extra hoeken aan de zijkanten van het kozijn te installeren.

Stap 4

Lijn de lijn aan de zijkant van het frame uit met de bovenrand van de lat. Dit helpt lekkages te voorkomen. Verwijder de vleugel uit het frame.

Stap 5

Breng onderdakisolatie aan op het raamkozijn rond de gehele omtrek van het raam. Zet de isolatie vast met spijkers of een nietmachine. Voer soortgelijke handelingen uit met de dampremmende laag en isolatie. Installeer een afvoergoot boven het dakraam.

Stap 6

Verbind het raam met het dak met behulp van vier externe gootstukken - onder, boven en twee aan de zijkant. Druk de onderkant van het gootstuk tegen het raam en zet vast met schroeven. Steek de zijkanten van het gootstuk onder de kozijnbekledingen en bevestig het bij de overlap. Breng het bovenste deel van de goot op de zijkanten en bevestig met schroeven. Dicht de voegen zorgvuldig af met kit. De strakke verbinding van het dak met het raam wordt verzekerd door de afdichtingen in het bovenste deel en aan de zijkanten van het gootstuk.

Stap 7

Plaats isolatie aan de binnenkant van de raamomtrek. De isolatie moet zorgvuldig worden aangedrukt langs de gehele omtrek van de contour. Bevestig de thermische en dampremmende laag aan de raamvleugel. Breng interne hellingen aan.

Stap 8

Hang jaloezieën of gordijnen aan de binnenkant van het raam en luifel of muskietennetten aan de buitenkant. Je raam is klaar.

Aanbevolen: