Hoe Maak Je Een Vijver In Het Land Van Een Oud Bad?

Hoe Maak Je Een Vijver In Het Land Van Een Oud Bad?
Hoe Maak Je Een Vijver In Het Land Van Een Oud Bad?

Video: Hoe Maak Je Een Vijver In Het Land Van Een Oud Bad?

Video: Hoe Maak Je Een Vijver In Het Land Van Een Oud Bad?
Video: Een bad plaatsen - stap voor stap uitgelegd - Doe-het-zelf 2024, Maart
Anonim

Een vijver op het platteland, gemaakt van een oude badkuip en versierd met allerlei planten, stenen en andere dingen, kan een unieke sfeer van comfort creëren. Er is niets moeilijks aan het maken van een kunstmatig reservoir, het belangrijkste is om een geschikt bad te vinden en een beetje fantasie te tonen.

Hoe maak je een vijver in het land van een oud bad?
Hoe maak je een vijver in het land van een oud bad?

Voordat u begint met het maken van een vijver vanuit een bad, moet u vertrouwd raken met enkele van de vereisten voor het maken ervan, alleen door er rekening mee te houden, kunt u zo'n vijver maken die lang meegaat.

Ten eerste is het noodzakelijk om de juiste plaats te kiezen voor het maken van een vijver: gebieden die niet meer dan acht uur per dag door direct zonlicht worden verlicht, hebben de voorkeur, de beste optie is vijf tot zes uur.

Ten tweede is het onwenselijk om een reservoir onder bomen en in de buurt van hoge struiken te bouwen, anders zal er altijd puin in de vijver zijn (bladeren, takken, enz.).

Ten derde moet je geen reservoir maken in de laaglanden, de ideale optie is gebieden met vaste grond in de verre hoek van de tuin.

Afbeelding
Afbeelding

Om van een oude badkamer een vijver te maken, heb je nodig:

- oud bad;

- zand;

- verbrijzelde steen;

- cement;

- tegellijm;

- sierplanten;

- klei;

- metalen rooster;

- ronde stenen;

- stalen draad.

Meet eerst de lengte, breedte en hoogte van de badkuip en graaf een gat in het gebied van uw keuze van dezelfde breedte en lengte als de badkuip, maar meer dan 10-15 centimeter diep dan de hoogte van de badkuip zelf.

Plaats daarna het voorbereide bad in het gegraven gat (hier heb je helpers nodig, en als het bad van indrukwekkende afmetingen is, dan kun je niet zonder een lier), controleer de horizontaliteit met een bouwniveau en, of alles in orde is, vul de scheuren tussen de grond en de container met puin en zand, goed aanstampen.

Bereid vervolgens de tegellijm voor en breng deze aan op de binnenwanden van de kuip en laat deze ongeveer 24 uur drogen. Als u uiteindelijk een vijver wilt krijgen die zoveel mogelijk op een natuurlijk reservoir lijkt, moet u in dit stadium van het werk de lijm in het bad niet egaliseren.

Nadat de lijm is opgedroogd, kunt u beginnen met het installeren van het gaas. Installeer eerst het gaas aan de randen van de badkamer (aan de binnenkant van het bad moet het gaas ongeveer tot het midden van deze container reiken), bedek vervolgens de binnenwanden en de bodem van het bad met cementmortel (kiezelstenen of steenslag kan desgewenst aan de cementmortel worden toegevoegd). Laat de gecreëerde structuur een paar dagen goed drogen.

Zodra de oplossing droogt, giet je droge klei op de bodem van het bad (als je levende planten in het reservoir wilt planten) en stomp het tot een set water. Het is vermeldenswaard dat het verzamelen van water zorgvuldig moet gebeuren, zodat de klei niet uitspoelt.

Afbeelding
Afbeelding

Het kunstmatige reservoir is klaar, nu kun je het versieren. Voor decoratie kun je alle planten gebruiken, ze op de bodem van het bad bevestigen, stenen, ze in kleine groepen rond de vijver plaatsen, enz. Hygrofiele planten zien er vrij organisch uit naast zo'n vijver, ze kunnen worden gekocht in gespecialiseerde winkels en direct bij het stuwmeer geplant.

Aanbevolen: