Druiven "Original": Kenmerken Van De Variëteit

Inhoudsopgave:

Druiven "Original": Kenmerken Van De Variëteit
Druiven "Original": Kenmerken Van De Variëteit

Video: Druiven "Original": Kenmerken Van De Variëteit

Video: Druiven "Original": Kenmerken Van De Variëteit
Video: ✔️ Rok uit één stuk, die is genaaid vanaf 1/4 cirkel, zonder de stof te knippen, met zakken, patroon 2024, Maart
Anonim

Druiven zijn een waardevol tuinbouwgewas. De tafelvariëteit van medium-late rijping genaamd "Original" wordt als erg populair beschouwd bij tuinders. Dergelijke druiven onderscheiden zich door grote roze bessen met een langwerpige vorm.

Druivensoort
Druivensoort

Beschrijving van het druivenras "Original"

Het is correct om de beschrijving van deze variëteit te beginnen met zijn uiterlijk en enkele kenmerken. "Original" is een medium-late rijpende tafeldruivensoort, die zich onderscheidt door vrij grote en losse trossen met een matige dichtheid en conische vorm. Hun gewicht kan oplopen tot 900 gram. Als we het over bessen hebben, zijn ze vrij groot (5-7 gram) met een dikke schil, iets puntig en langwerpig. Door zo'n schil heeft "Original" geen bijzonder uitgesproken smaak.

Het gespecificeerde ras wordt gekenmerkt door een aanzienlijke weerstand tegen omgevingsinvloeden. Temperaturen onder nul zullen de "Original" niet veel beschadigen. De gemiddelde rijpingstijd van een gewas is maximaal 150 dagen. De meest populaire variëteiten van deze druif zijn: "Original pink", "Original black" en "Original white".

Het is aan te raden om deze druif op vorm te telen met een grote voorraad oud hout. Toegegeven, het "Origineel" heeft ook zijn nadelen. Het is bijvoorbeeld beter om het niet te vervoeren. De bessen hechten zeer zwak aan de stengel. Maar de oogst wordt heel goed bewaard. Het belangrijkste is om de juiste detentievoorwaarden in de kelder of kelder te creëren.

Toenemende regels

Het druivenras "Original" moet door stekken worden gekweekt. De eerste oogst kan binnen een paar jaar worden verkregen na het planten van open zaailingen in de volle grond. Overigens moeten ze op een afstand van maximaal 55 cm van elkaar worden geplant. Het is beter om de zaailingen water te geven als dat nodig is. Als de buitentemperatuur erg hoog is, is drie keer per week water geven voldoende.

Voor het planten kan het geen kwaad om een drainagesysteem te organiseren. Het is dus mogelijk om wortelrot te voorkomen. De variëteit "Original" is resistent tegen ziekten, maar een aanvullende behandeling voor jeuk kan nog steeds nodig zijn. Om de efficiëntie van de behandeling te verbeteren, moet de spray op het onderste deel van de bladeren worden gericht.

Als u van plan bent druiven te telen bij temperaturen onder de 10 ° C, moet u de Original voorbereiden op overwintering. Om dit te doen, moet de wijnstok op de grond worden gebogen en zorgvuldig worden vastgezet met nietjes. Bij strenge vorst is het beter om de druiven af te dekken met gevallen bladeren en een film. Vuren takken zijn ook nuttig voor deze doeleinden. Het blijkt dat het proces van het kweken van "Origineel" niet veel verschilt van het kweken van druiven van andere variëteiten. Het vereist hetzelfde zorgvuldige onderhoud.

Aanbevolen: