Hoe Een Kelder In Te Richten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kelder In Te Richten?
Hoe Een Kelder In Te Richten?

Video: Hoe Een Kelder In Te Richten?

Video: Hoe Een Kelder In Te Richten?
Video: De kelder witwassen voordat de oogst wordt gelegd 2024, Maart
Anonim

Een huis met een kelder of kelder is duurder dan een gebouw zonder deze ruimten. De bouw van zo'n gebouw vereist extra kosten, maar dit project heeft ook voordelen. In de kelder kunt u een stookruimte, een werkplaats, een ruimte voor sportuitrusting of voor een biljarttafel en ander entertainment uitrusten.

Hoe een kelder in te richten?
Hoe een kelder in te richten?

Noodzakelijk

  • - afwerkingsmaterialen en isolatie van de keldervloer en wanden;
  • - span- of valse plafonds;
  • - meubilair.

instructies:

Stap 1

De keuze van kelderafwerkingen en materialen daarvoor hangt af van het type kamer dat u daar wilt uitrusten. Technische ruimtes en extra woonruimte vragen om een andere aanpak bij renovatie.

Stap 2

Eerst moet u al het vocht in uw kelder verwijderen. Donkere, vochtige gebieden bieden uitstekende omstandigheden voor de vorming en groei van schadelijke schimmels. Repareer eventuele lekken in leidingen, afsluiters en aansluitingen. Kelderramen afdichten. Vocht kan ook door de kozijnen heen dringen.

Stap 3

Er zijn apparaten die de lucht in de kamer drogen en schimmel voorkomen. Overweeg deze optie om vocht kwijt te raken.

Stap 4

Zorg ervoor dat de vloer waterdicht is zodat de afwerking niet vervormt. Niet alle vloermaterialen zijn geschikt voor een kelder. De meest geschikte optie is keramische tegels. Het is bestand tegen vervorming, vocht en schimmel. Bedek de tegels met een tapijt om je voeten warm te houden.

Stap 5

Lariks heeft meer de voorkeur van hout, het is vochtbestendig en ziet er aantrekkelijk uit. Bedek de vloeren van DSP met een laminaat erop, aangezien de plaat er zonder deze extra afwerking niet representatief uitziet.

Stap 6

Kelderwanden kunnen worden afgewerkt met vochtwerende gipskartonplaten, maar niet op een houten, maar op een metalen frame. Zoek een goed isolatiemateriaal - het moet worden beschermd tegen schimmel en meeldauw. Laat inspectieluiken bij de leidingaansluitingen voor gemakkelijke toegang in geval van lekkage.

Stap 7

Afgewerkte wanden kunnen worden geverfd of afgewerkt met sierpleister. Gebruik latexverf voor ruimtes waar de luchtvochtigheid hoger is dan normaal. Glasvezelbehang met een hoge slijtvastheid is ook geschikt.

Stap 8

Verlaagde en spanplafonds zijn de beste opties voor een kelder, omdat u elektrische communicatie moet installeren.

Stap 9

Zorg voor voldoende verlichting in je kelder, want er is meestal weinig of geen natuurlijk licht. Armaturen ingebouwd in het meubilair en plafond zullen een optimale en moderne oplossing zijn.

Stap 10

Ga bij het kiezen van meubels en interieurinrichting uit van de vochtbestendigheid van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt.

Aanbevolen: