Waarom Is Een Appartement Op De Bovenste Verdieping Slecht?

Inhoudsopgave:

Waarom Is Een Appartement Op De Bovenste Verdieping Slecht?
Waarom Is Een Appartement Op De Bovenste Verdieping Slecht?

Video: Waarom Is Een Appartement Op De Bovenste Verdieping Slecht?

Video: Waarom Is Een Appartement Op De Bovenste Verdieping Slecht?
Video: TOP 15 feiten die u moet weten bij het kopen van een appartement in Turkije 2024, Maart
Anonim

Voor sommigen wordt wonen in een appartement op de bovenste verdieping om verschillende redenen een serieuze uitdaging. Het is goed als het huis een lift heeft - je kunt zonder problemen naar beneden en naar boven gaan.

Waarom is een appartement op de bovenste verdieping slecht?
Waarom is een appartement op de bovenste verdieping slecht?

Een appartement op de bovenste verdieping is om vele redenen niet de beste koop. Voordat u het koopt, moet u de voor- en nadelen afwegen. Misschien is hier één voordeel, soms komt er nog een tweede bij: lage prijs en een prachtig uitzicht over de stad.

Gezondheid staat niet toe

Het is moeilijk om naar de laatste verdiepingen te klimmen, de trappen lijken gewoon eindeloos. En als je ruim boven de 50 bent of niet helemaal gezond bent, worden ze helemaal onweerstaanbaar. Benen beginnen pijn te doen, hartslag wordt frequenter, kippenvel in de ogen, bloeddruk stijgt sterk en kortademigheid verschijnt. Zelfs gezonde en jonge mensen vinden het moeilijk om elke dag naar beneden en naar de bovenste verdieping te gaan, wat kunnen we zeggen over anderen daar.

Reparatie problemen

Repareren in een appartement op de bovenste verdieping wordt problematisch; je moet alleen bedenken hoeveel honderden kilo's bouwmateriaal en afval er omhoog en omlaag moeten worden gebracht. Wat als er geen lift in huis is? Alles zelf dragen? Natuurlijk kunt u verhuizers inhuren, maar zij betalen voor elke verdieping. Gezien de hoeveelheid lading die moet worden behandeld, kan dit bedrag te duur blijken te zijn voor de eigenaren.

Het plafond lekt

Op de bovenverdiepingen treden vaak lekkages op onder invloed van de vernietigende krachten van de natuur. Niet alle gebouwen met meerdere verdiepingen hebben een technische vloer die de laatste verdiepingen beschermt tegen dergelijke verschijnselen.

Soms moet u op eigen kosten het dak van de woning repareren om lekkages te verhelpen. Dit is echter vaak niet genoeg - reparaties zijn nodig voor het hele dakoppervlak, en niet voor een apart klein gebied boven uw appartement. Het kan moeilijk zijn om de autoriteiten of de VvE in actie te laten komen, en het is onwaarschijnlijk dat bewoners op eigen kosten reparaties willen uitvoeren - ze hebben iets in orde.

Moeilijk te verkopen in de toekomst

Om al deze en enkele andere redenen is het moeilijk om later een appartement op de bovenste verdieping te verkopen als je plotseling besluit er vanaf te komen. Mensen kopen zelden dergelijke woningen, en als ze dat doen, dan is de prijs veel lager dan pakweg een verdieping lager. Daarom is het niet het beste idee om geld te investeren in een appartement op de bovenste verdieping met de verwachting in de toekomst winst te maken.

Als je toch besluit een appartement op de bovenste verdieping te kopen, neem deze taak dan zo serieus mogelijk: kies nieuwe huizen, indien mogelijk, met een goed werkende lift. Zoek uit op wiens saldo het huis staat, praat met toekomstige buren.

Aanbevolen: