Hoe Kom Ik Erachter Wat De Kosten Van Mijn Appartement Zijn?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Ik Erachter Wat De Kosten Van Mijn Appartement Zijn?
Hoe Kom Ik Erachter Wat De Kosten Van Mijn Appartement Zijn?

Video: Hoe Kom Ik Erachter Wat De Kosten Van Mijn Appartement Zijn?

Video: Hoe Kom Ik Erachter Wat De Kosten Van Mijn Appartement Zijn?
Video: Ikea-winkel in Antalya, meubelprijs in 2021, videobeoordeling van goederen 2024, Maart
Anonim

Al vele jaren wordt onroerend goed in Rusland verkocht, gekocht, geruild en verpand. Voordat u een deal sluit met een appartement, is het volkomen logisch om te vragen hoeveel het op dit moment kost. Er zijn verschillende manieren om de kosten van een appartement te achterhalen.

Hoe kom ik erachter wat de kosten van mijn appartement zijn?
Hoe kom ik erachter wat de kosten van mijn appartement zijn?

instructies:

Stap 1

Beoordeel de waarde van uw eigendom met een overheidsinstantie. Dit kan door een attest van de boekwaarde van uw woning te bestellen in de regionale BTI of district PIB's van verschillende steden.

Stap 2

U kunt de marktwaarde van onroerend goed achterhalen door uw kosten ervoor te berekenen: voor hoeveel een appartement of huis is gekocht, hoeveel geld erin is geïnvesteerd (reparaties, bouw, andere kosten). Maar deze methode is zeer bij benadering, alleen bedoeld om uw geldverliezen bij de verkoop van onroerend goed goed te maken. De prijsmarkt ervoor verandert echter voortdurend, daarom zou het juister zijn om toevlucht te nemen tot andere opties voor het bepalen van de waarde van onroerend goed.

Stap 3

Gebruik een vergelijkende methode op basis van een analyse van gelijkwaardige appartementen in uw regio en hun voorgestelde verkoopwaarde. Houd bij het vergelijken rekening met de verdieping van uw appartement, hoeveel kamers het heeft, in welk huis zich bevindt (paneel, baksteen, hout, enzovoort), in welk deel van de stad, in welke staat, enzovoort Aan.

Stap 4

Houd er rekening mee dat appartementen van gelijke waarde in alle opzichten anders kunnen kosten, alleen omdat een van hen zich in een industriegebied bevindt en de andere uitkijkt op het groene stadspark.

Stap 5

Onderscheid, kijkend naar de advertenties voor de verkoop van appartementen, de prijs: waar de eigenaar om vraagt en die daadwerkelijk bestaat. Ze kunnen aanzienlijk variëren. Vaak zetten de eigenaren in de aangegeven prijs het bedrag van de onderhandelingen of het bedrag waarvoor ze bereid zijn hun woning op te geven.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 6

Een van de handigste en eenvoudigste manieren om erachter te komen wat de kosten van een appartement zijn, is door een makelaar bij het huis uit te nodigen of een taxatiecommissie die dergelijke diensten aanbiedt. Dergelijke specialisten werken in de vastgoedmarkt en zijn zich daarom elke dag bewust van stijgingen of dalingen van de kosten per vierkante meter, wat zijn de vooruitzichten voor de vastgoedmarkt, hoeveel de eigenaren vragen voor vergelijkbare appartementen.

Stap 7

Gebruik de online calculator voor het berekenen van de waarde van onroerend goed, die op internet staat op de websites van verschillende regio's van het land. Het gebruik van deze gratis online rekenmachines is eenvoudig. Voer de parameters van uw eigendom in de aangegeven kolommen van het systeem in en krijg een geschatte schatting van de waarde van uw huis.

Aanbevolen: