Hoe Ziet Een Appartement In Een Nieuwbouw Eruit Voor Zelfafwerking?

Inhoudsopgave:

Hoe Ziet Een Appartement In Een Nieuwbouw Eruit Voor Zelfafwerking?
Hoe Ziet Een Appartement In Een Nieuwbouw Eruit Voor Zelfafwerking?

Video: Hoe Ziet Een Appartement In Een Nieuwbouw Eruit Voor Zelfafwerking?

Video: Hoe Ziet Een Appartement In Een Nieuwbouw Eruit Voor Zelfafwerking?
Video: Hoe is het om te wonen in een nieuwbouwwoning? | Funda 2024, Maart
Anonim

Door een overeenkomst te sluiten over participatie in medebouw, krijgt de aandeelhouder heel vaak een onafgewerkt appartement in eigendom. Een appartement in een nieuw gebouw "om zelf af te werken" kost veel minder dan een kant-en-klare, dus deze optie heeft voor veel aandeelhouders de voorkeur.

Hoe ziet een appartement in een nieuwbouw eruit voor zelfafwerking?
Hoe ziet een appartement in een nieuwbouw eruit voor zelfafwerking?

instructies:

Stap 1

Wanneer een appartement turnkey wordt verhuurd, kan er over het algemeen vanaf de eerste dag een nieuwe kolonist in wonen. Er worden stopcontacten en schakelaars in het appartement geïnstalleerd, sanitair, kozijnen, entree- en binnendeuren worden geïnstalleerd. Maar er is geen reden om te hopen op het gebruik van dure materialen en hoogwaardige afwerkingen. Er komt linoleum op de vloer, plinten worden vastgespijkerd, behang wordt op de wanden gelijmd, de plafonds worden gewit, het toilet en de badkamer worden betegeld. Standaard ontwerpoplossingen die in dergelijke gevallen worden gebruikt, zijn ontworpen voor een zeer pretentieloze huurder. Als u wilt, kunt u het interieur echter opnieuw maken door de installatie van spanplafonds te bestellen en cosmetische reparaties uit te voeren naar uw smaak.

Stap 2

Er zijn geen normen die bepalen wat er, afgezien van de muren, moet gebeuren in een zelf afgewerkt appartement. Meestal is het een betonnen dekvloer op de vloer, gestuukte wanden en plafonds, communicatiekabels en elektrische bedrading. In dergelijke appartementen zijn alleen ramen en toegangsdeuren geïnstalleerd. Natuurlijk is er geen sprake van wonen in zo'n appartement - het zal een volledige cyclus van afwerkingswerkzaamheden moeten uitvoeren, inclusief het uitlijnen van muren en plafonds.

Stap 3

Als u voor de keuze staat om een appartement in een nieuwbouw turnkey te kopen of dit zelf naar wens af te werken, is er geen definitief antwoord op de vraag welke van deze opties optimaal zal zijn. Het schijnbare voordeel, wanneer u zelf het appartement "van de grond af" inricht, kan aanzienlijke kosten worden - de installatie van communicatiesystemen en sanitair is immers geen goedkoop plezier.

Stap 4

Een deelnemer in deelbouw die een appartement wil kopen “om zelf af te werken” moet ook rekening houden met enkele juridische nuances. Ondanks het feit dat de huidige wetten de overdracht van een appartement aan een aandeelhouder op grond van een wet niet rechtstreeks verbieden, zoals het geval is bij "zelfafwerking", kan een dergelijk appartement niet worden beschouwd als een "object" van een gedeelde constructie overeenkomst voordat de woning in gebruik wordt genomen. Dit volgt uit de bepalingen van artikel 55 van de stedenbouwkundige code van de Russische Federatie en artikel 4 van de federale wet "Over deelname aan gedeelde constructie …".

Aanbevolen: