Hoe Een Slaapzaal Te Privatiseren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Slaapzaal Te Privatiseren?
Hoe Een Slaapzaal Te Privatiseren?

Video: Hoe Een Slaapzaal Te Privatiseren?

Video: Hoe Een Slaapzaal Te Privatiseren?
Video: Een bos van duizend voet. Enge verhalen 's nachts. De laatste. Creepypasta. 2024, Maart
Anonim

Volgens art. 4 van de federale wet "Over de privatisering van de woningvoorraad" privatisering van kamers in slaapzalen is niet mogelijk, maar in feite is het heel goed mogelijk om de overdracht van woningen aan uw eigendom te bereiken vanwege meningsverschillen in de moderne wetgeving.

De privatisering van een slaapzaal is alleen mogelijk als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan
De privatisering van een slaapzaal is alleen mogelijk als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan

instructies:

Stap 1

Enkele decennia geleden was het privatiseren van slaapzalen heel gewoon. Vandaag is de situatie echter veranderd en om woningen in eigendom over te dragen, is het noodzakelijk dat deze vóór 1 maart 2004 aan u worden verstrekt voor gebruik, toen begon de huisvestingscode van de Russische Federatie te werken, die verbiedt nu de privatisering van kamers in hostels. Daarnaast is het noodzakelijk om uit te zoeken of het hostel onder de controle van de lokale autoriteiten stond, d.w.z. je zult moeten bewijzen dat het hostel er niet meer is.

Stap 2

Als je in een gebouw woont dat officieel zijn slaapzaalstatus heeft verloren en wordt onderhouden door nutsbedrijven, heb je het volste recht om je kamer te privatiseren. Op wetgevend vlak blijkt dat je in een appartement woont op basis van een sociale huurovereenkomst, een van de documenten die privatisering toestaat. Woont u in een pand dat eigendom is van een staats- of gemeentelijk bedrijf, dan mag u de kamer ook privatiseren.

Stap 3

Als u na 1 maart 2004 een slaapzaal heeft gekregen, kunt u de kamer niet privatiseren. In januari 2006 heeft de regering van de Russische Federatie echter een decreet uitgevaardigd dat u toestaat een kamer aan uw eigendom over te dragen als het hostel officieel aan u werd verstrekt na 14 februari 2006. In een gerechtelijke procedure kun je eenvoudig aantonen dat je een kamer hebt gekregen op grond van een sociaal contract en heb je dus het recht om deze te privatiseren. Onthoud dat een voorwaarde voor de privatisering van een kamer de isolatie ervan is. Je mag geen eigendom nemen van een deel van een kamer, een doorloopkamer of een aparte hoek.

Stap 4

Om de privatisering uit te voeren, heeft u paspoorten, geboorte- en huwelijks- (echtscheidings)akten nodig van iedereen die bij u in de kamer woont. Maak ook een paspoort voor het pand, een sociale leningsovereenkomst en betalingsbewijzen van nutsvoorzieningen voor de laatste drie maanden. Bezoek de huisdirectie, neem een uittreksel uit het huisregister en een attest waaruit blijkt dat de kamer door niemand eerder is geprivatiseerd. Vervolgens moet u naar de BTI en krijgt u uitleg van de kamer, waarna u alle documenten kunt inleveren bij de regionale afdeling van de afdeling Woningvoorraad en Huisvestingsbeleid. Normaal gesproken duurt het papierwerk drie maanden.

Aanbevolen: