Hoe De Kit Te Gebruiken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kit Te Gebruiken?
Hoe De Kit Te Gebruiken?

Video: Hoe De Kit Te Gebruiken?

Video: Hoe De Kit Te Gebruiken?
Video: Afkitten: tips om netjes af te kitten | Verven | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

Momenteel wordt een dergelijk afwerkingsmateriaal als afdichtmiddel constant gebruikt bij constructie- en reparatiewerkzaamheden. Er zijn twee soorten kitten: acryl en siliconen. Acrylaatkit wordt in droge ruimtes gebruikt om voegen af te dichten die later overschilderbaar zijn. Het hardt snel uit en wordt taai. Siliconenkit wordt niet alleen gebruikt voor het afdichten van voegen, maar ook als vochtbestendig materiaal en lijm.

Hoe de kit te gebruiken?
Hoe de kit te gebruiken?

instructies:

Stap 1

Je kunt een kit gebruiken voor zowel binnen- als buitenwerk. De algemene regels voor het gebruik van kit zijn van toepassing op acryl en siliconen. Het moderne afdichtmiddel wordt door bouwmarkten verkocht in plastic buizen. Om met hem samen te werken, moet je een bouwpistool kopen.

Stap 2

Het oppervlak moet worden behandeld voordat de kit wordt aangebracht. Je kunt het met speciale middelen ontvetten, maar de praktijk leert dat het voldoende is om het grondig af te nemen met een vochtige doek.

Stap 3

Het veld van dit afdichtmiddel wordt in een nette strook in de naad geperst, terwijl het noodzakelijk is om de strakke vulling van de naad te controleren. Nadat de naad is gevuld, moet u deze uitlijnen. U kunt verschillende gereedschappen bij de hand gebruiken, maar het is het beste om uw vinger nat te maken met een sopje en deze langs de naad te laten lopen. Dan wordt de kit gelijkmatig en glad. Na volledige uitharding kan acryl worden geverfd.

Stap 4

De kit kan ook als lijm worden gebruikt. Een voorbeeld is siliconen (aquarium) kit. Zijn eigenschappen zijn zodanig dat het glas aan elkaar kan lijmen. Bovendien is de lijmkwaliteit zo hoog dat het bestand is tegen een waterdruk van 100 liter.

Stap 5

Acrylaatkit wordt gebruikt om plafondplinten (friezen) en kunststof hoeken op bijna elk oppervlak te lijmen.

Stap 6

Ook is acrylaatkit onmisbaar voor het werken met spanplafonds, omdat het, in tegenstelling tot siliconen, geen bijtende chemicaliën bevat. Tegenwoordig zijn er kitten te koop voor gebruik onder alle omstandigheden en temperatuuromstandigheden.

Aanbevolen: