Hoe Beter Om Gegalvaniseerd Ijzer Te Schilderen Paint

Inhoudsopgave:

Hoe Beter Om Gegalvaniseerd Ijzer Te Schilderen Paint
Hoe Beter Om Gegalvaniseerd Ijzer Te Schilderen Paint

Video: Hoe Beter Om Gegalvaniseerd Ijzer Te Schilderen Paint

Video: Hoe Beter Om Gegalvaniseerd Ijzer Te Schilderen Paint
Video: Hoe je velgen zelf spuiten 2024, Maart
Anonim

Momenteel is gegalvaniseerd staal een van de meest voorkomende soorten, die in bijna alle gebieden van de economie en de bouw wordt gebruikt. Diverse soorten metaalwalsen, soorten golfplaten voor hekken en daken, verzinkte buizen zijn gemaakt van verzinkt staal. Zink beschermt staal natuurlijk tegen roest, maar het moet ook worden beschermd tegen interactie met de omgeving waaruit het oxideert.

Hoe beter om gegalvaniseerd ijzer te schilderen paint
Hoe beter om gegalvaniseerd ijzer te schilderen paint

Gegalvaniseerd staal heeft vele voordelen zoals:

- goedkoop;

- hoge levensduur (voor profielplaat 25-35 jaar);

- het vermogen om het materiaal elke vorm te geven;

- weerstand tegen roest.

Gegalvaniseerd staal roest in de regel niet, maar het heeft de neiging om te oxideren, en als u een witte aanslag op uw metaalcoatings ziet, is dit een teken van oxidatie. Om het proces te stoppen, moet u deze plaats schoonmaken met een slijpschijf op een molen of met schuurpapier met gemiddelde korrel. Veeg vervolgens met een bezem of borstel de restanten van de gereinigde samenstelling en stof weg en bedek het product met een kleursamenstelling. Als het metaal eerder is geverfd, moet u slecht hechtende verf verwijderen.

Acrylaten om te schilderen

Olie- en alkydverf is niet geschikt voor het schilderen van gegalvaniseerd ijzer, omdat deze verbindingen door hun chemische formule een interactie aangaan met zink, waardoor de hechting van verfmoleculen aan verzinkte metaalmoleculen zal verslechteren, oftewel de verf zal na een tijdje loslaten.

Voor het schilderen van gewalst metaal van gegalvaniseerd staal, is het beter om acrylemail te gebruiken, die stevig aan het te schilderen oppervlak hecht en hun eigenschappen lange tijd behoudt. Deze email kan zowel huishoudelijk zijn, zoals "Rostex", als geïmporteerd, zoals "Tikkurilla" voor gegalvaniseerd ijzer.

Het gemiddelde verfverbruik bij het schilderen van gegalvaniseerd staal op een reeds bestaand en gedeeltelijk gereinigd oppervlak is één liter van de samenstelling voor 8-11 vierkante meter.

U kunt ook een speciale aluminiumverf van het type "Silver" gebruiken met verhoogde waterdichte eigenschappen. Deze verf is gemaakt op basis van aluminiumpoeder, oxideert daarom niet en verdraagt perfect agressieve omgevingsinvloeden.

Kenmerken van werk

Er is een mening onder bouwers dat het zinvol is om pas na een jaar gebruik gegalvaniseerd te schilderen, gedurende welke tijd het metaal onder invloed van atmosferische invloeden alle stadia van chemische reacties doorloopt. Voor verwerking voor het schilderen hoeft de gegalvaniseerde coating alleen te worden gereinigd.

Het wordt niet aanbevolen om dikke kleursamenstellingen te gebruiken, kant-en-klare of verdikte mengsels moeten worden verdund met butylacetaat, ethylacetaat of oplosmiddel. Er zijn praktisch geen verven voor dergelijke interieurwerkzaamheden op de Russische markt, dus het werk moet buiten of in een goed geventileerde ruimte worden uitgevoerd.

Let bij het kopen van verf van een onbekende fabrikant op de markering. De voorkeur gaat uit naar composities die voldoen aan TU 2313-009-98310821-2008.

Aanbevolen: