Hoe Maak Je Een Barbecue Tuinhuisje Bouwen?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Barbecue Tuinhuisje Bouwen?
Hoe Maak Je Een Barbecue Tuinhuisje Bouwen?

Video: Hoe Maak Je Een Barbecue Tuinhuisje Bouwen?

Video: Hoe Maak Je Een Barbecue Tuinhuisje Bouwen?
Video: Brick BBQ Step by Step Tutorial 2024, Maart
Anonim

Grillpaviljoens bestaan al sinds de tijd van de Vikingen. Toen bouwden de harde Scandinaviërs warme tenten waarin ze samenkwamen om hun toekomstige campagnes en veroveringen te plannen. Deze bijeenkomsten gingen meestal gepaard met een feest. Tegenwoordig hebben dergelijke tuinhuisjes hun relevantie niet verloren. Daarom zie je vaak in zomerhuisjes een speciaal aangewezen structuur voor het koken van voedsel op de grill en het houden van bijeenkomsten. Bovendien is het niet zo moeilijk om zo'n prieel te bouwen.

Hoe maak je een barbecue tuinhuisje bouwen?
Hoe maak je een barbecue tuinhuisje bouwen?

Noodzakelijk

  • - houten blokken;
  • - spijkers, bouwlijm en ander bevestigingsmateriaal;
  • - basispalen voor de fundering;
  • - dakbedekking;
  • - extra isolatie;
  • - bekledingsmateriaal: tegels, dakbedekking, enz.

instructies:

Stap 1

Kies een plaats waar uw tuinhuisje zal worden geplaatst. Het is het beste om het op enige afstand van het hoofdgebouw te bouwen, zodat er geen rook en roet van de grill op komt. Daarnaast is het raadzaam om rekening te houden met waar de zon staat ten opzichte van uw tuinhuisje. Zet je hem in de zon, dan krijg je in de zomer extra verwarming voor je gebouw. Wel is het noodzakelijk dat er voldoende bomen in de buurt zijn, dit zorgt voor extra verkoeling en schaduw. Het grill-prieel ziet er bijzonder voordelig uit aan de oever van een kunstmatig reservoir - een meer op een site of een fontein. Het zal ook extra frisheid en koelte toevoegen. Houd rekening met de windrichting in het gebied waar je gaat barbecueën. Het valt immers erg tegen als je constant doorkijkt in je tuinhuisje.

Stap 2

Van niet gering belang is het materiaal waarvan u uw tuinhuisje wilt maken. De ideale optie is een boom. In dit geval zal het milieuvriendelijk en comfortabel blijken te zijn. Als u uw tuinhuisje niet alleen in de zomer maar ook in de winter voor het beoogde doel wilt gebruiken, zorg dan voor extra isolatie die u helpt warm te blijven in het koude seizoen. Als dergelijk materiaal kunt u glaswol, speciaal isolatiemateriaal, schuim, enz. Gebruiken.

Stap 3

Als je de locatie hebt bepaald, begin je met de fundering. Het is het beste om een gewone zuilvormige fundering te kiezen voor zo'n kleine structuur. Verwijder de bovenste laag aarde. Dit is nodig zodat regenwater zich niet ophoopt onder het prieel tussen de funderingssteunen. Teken dan op deze site de contouren van uw toekomstige tuinhuisje af. Daarna, volgens deze markering, op gelijke afstand van elkaar - ongeveer een halve meter - beginnen de palen te installeren. Een bijkomend pluspunt is het feit dat de steunen niet alleen van hout kunnen zijn. Als zij kunt u gemakkelijk grote stenen, stenen, wapening gebruiken. Als u nog steeds voor houten steunen kiest, moeten deze worden behandeld met speciale antiseptische oplossingen zodat ze hun slijtvastheid niet verliezen. Hun levensduur met een dergelijke verwerking zal toenemen tot 10-15 jaar. Leg dakbedekking op de palen. Zo voorkom je dat je basis nat wordt.

Stap 4

Ga naar de basis van het prieel. Om het te maken, heb je houten blokken nodig van ongeveer 100 cm bij 10 cm. Leg ze op voorbereide palen en bevestig ze tegelijkertijd met spijkers, lijm en ander bouwmateriaal. Zorg ervoor dat u verticale basispalen rond de omtrek installeert. Het is op hen dat je gelijk zult zijn bij het opzetten van een tuinhuisje.

Stap 5

Maak sneden aan de bovenkant van het prieel. Dit is nodig om het dak aan de totale constructie te kunnen bevestigen. Monteer de basis afzonderlijk, til vervolgens het dak voorzichtig op en plaats het in de voorbereide verticale sneden. Voor dergelijke complexe manipulaties heeft u een assistent nodig. Het blijft alleen om het al op zijn plaats te voltooien. Leg het verder uit in tralies en laat ruimte over voor de afzuigkap. Aan het einde van de installatie kunt u het dak afdekken met dakspaan, tegels en andere afwerkingsmaterialen.

Stap 6

Als het frame klaar is, hoeven alleen de vloer en de wanden nog te worden gemonteerd. Leg de vloer van de resterende blokken en pas ze stevig op elkaar aan. Wat de muren betreft, je kunt ze in elke stijl rangschikken - het zijn traliemuren of volledig gesloten. Aan de hand van het patroon van de muur bepaal je hoe de spijlen gelegd worden.

Stap 7

Het tuinhuisje is klaar. Om er een grill-prieel van te maken, moet je de grill zelf installeren. Leg het installatiegebied van de constructie uit met onbrandbaar materiaal - baksteen, steen of staal. De grill kan dan worden vastgezet. Plaats de kap op een speciaal daarvoor bestemde plaats in het dak, verstevig hem en behandel hem met brandwerende materialen. Bijvoorbeeld ijzeren platen. Je grill-gazebo is nu klaar.

Aanbevolen: