Moderne Badkuipafwerkingen: Alternatieve Technieken

Inhoudsopgave:

Moderne Badkuipafwerkingen: Alternatieve Technieken
Moderne Badkuipafwerkingen: Alternatieve Technieken

Video: Moderne Badkuipafwerkingen: Alternatieve Technieken

Video: Moderne Badkuipafwerkingen: Alternatieve Technieken
Video: Kinedo DUO | Het bad en douche in één concept 2024, Maart
Anonim

Bij het decoreren van het interieur van de badkamer gebruiken ze in de regel keramische tegels of plastic panelen. Dergelijke materialen zijn erg praktisch in ruimtes waar de luchtvochtigheid hoog is. Dankzij moderne technologieën kunnen veel afwerkingsmaterialen hun technische kenmerken en eigenschappen veranderen. Er zijn dus alternatieve mogelijkheden om de badkamer af te werken.

Moderne badkuipafwerkingen: alternatieve technieken
Moderne badkuipafwerkingen: alternatieve technieken

Afwerking van natuurlijke materialen

Een badkamer, waarvan de decoratie is gemaakt van houten voering of latten, is zelden te vinden in Rusland, hoewel Europeanen een dergelijke decoratie vrij vaak gebruiken. Dit materiaal heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere. Dit zijn bijvoorbeeld natuurlijke grondstoffen, waardoor u een originele en onvergelijkbare stijl kunt creëren.

Om te voorkomen dat het houtsnijwerk gaat rotten door een hoge luchtvochtigheid en slechte ventilatie, en er schimmel op gaat ontstaan, is het erg belangrijk om het hout te beschermen. Als dergelijke bescherming worden verschillende impregnaties en antiseptische vernissen gebruikt, waarmee elk afwerkingselement vóór installatie wordt behandeld.

Een andere manier om een badkamer te decoreren is behangen. We kunnen meteen zeggen dat deze methode zeer ongebruikelijk is. In dit geval worden verschillende soorten behang gebruikt, alleen textielbehang wordt niet gebruikt. Met behulp van speciale vernissen kunt u de effecten van vocht neutraliseren. Als alternatief kunt u eerst de voorkant van het behang bedekken met PVC-lijm, waardoor de kleur niet kan veranderen, en vervolgens, wanneer het droogt, een speciale vernis op het oppervlak aanbrengen. De lak kan in twee of zelfs drie lagen worden aangebracht.

Originele manieren om de badkamer te decoreren

Om de decoratie van de badkamer origineel te maken, kunt u schilderkunst op de muren en op de vloer aanbrengen. Natuurlijk is zo'n plezier niet goedkoop, maar het resultaat zal alle kosten terugbetalen en de individualiteit van de eigenaar benadrukken. Door de verscheidenheid aan tekeningen en patronen kan zelfs de meest veeleisende klant een keuze maken, en een professionele kunstenaar zal alle ideeën van de eigenaar van de badkamer belichamen.

De badkamer oogt origineel, waarvan de wanden zijn afgewerkt met linoleum. Niet iedereen heeft gehoord van zo'n afwerkingsmateriaal als linoleum voor muren. De prijs ervoor is hoog en het wordt niet vaak gebruikt, daarom is het niet populair geworden. De naam "linoleum" wordt voorwaardelijk gebruikt, vanwege de grote gelijkenis met het materiaal voor vloeren. In werkelijkheid is linoleum voor muren dunne panelen die zijn gemaakt van synthetische materialen. De nadelen van een dergelijke coating zijn de hoge prijs en het onvermogen om in een gewone winkel te kopen, omdat deze alleen op bestelling wordt gemaakt. Hoewel maatwerk kan worden toegeschreven aan de voordelen, omdat u elke kleur kunt bestellen die alleen u heeft.

Natuurlijk worden tegels beschouwd als de meest voorkomende optie voor badkamerdecoratie. Maar degenen die toch een modern en origineel badkamerinterieur willen, moeten alternatieve methoden overwegen om het in te richten.

Aanbevolen: