Hoe Je Thuis Greens Kunt Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Je Thuis Greens Kunt Kweken?
Hoe Je Thuis Greens Kunt Kweken?

Video: Hoe Je Thuis Greens Kunt Kweken?

Video: Hoe Je Thuis Greens Kunt Kweken?
Video: Hoe je okra gemakkelijk thuis kunt kweken 2024, Maart
Anonim

Verse kruiden voor op tafel kunnen het hele jaar door in huis worden gekweekt. Peterselie, dille, basilicum, munt, ui, sla en andere planten groeien prachtig op de vensterbank. Er zijn verschillende geheimen om succesvol groen te telen.

Groen op de vensterbank
Groen op de vensterbank

instructies:

Stap 1

Om thuis verse groenten te krijgen, kiest u vroegrijpe variëteiten van laagblijvende planten met een korte rijpingstijd. Gebruik dozen (hout, plastic), containers, potten, bloempotten, bekers van zuivelproducten, etc. als containers om te groeien. In een grote container kunt u verschillende soorten planten planten, bijvoorbeeld dille, selderij, peterselie.

Stap 2

Om groen te laten groeien, maakt u de grond van turf, aarde, zaagsel en zand in gelijke verhoudingen. De grond kan worden gekocht bij een speciaalzaak. Plaats geëxpandeerde klei of kiezelstenen op de bodem van de container als drainage.

Stap 3

Peterseliegroenten thuis worden verkregen door destillatie van de wortels of door zaden in de grond te zaaien. Plantgoed kan worden gekocht in de groenteafdeling van winkels. Kies voor het planten van gezonde wortels met apicale knoppen, zonder tekenen van verwelking, met een gemiddelde grootte en gewicht van 30-60 g.

Stap 4

Bevochtig de grond en plant de wortels om de 2-3 cm in rijen, de toppen moeten bedekt zijn met aarde. Plant wortels die te lang zijn om schuin te planten of vooraf af te snijden.

Stap 5

Week de peterseliezaden een dag in water en zaai dan tot een diepte van 0,5 cm Laat de container met de zaden op een donkere plaats staan totdat er spruiten verschijnen. Wanneer de eerste scheuten verschijnen, dun de peterselie uit. Planten moeten op een afstand van 4 cm staan. De optimale temperatuur voor het thuis kweken van peterselie is -22-24 ° C

Stap 6

Zorg er bij het watergeven voor dat de grond niet te nat of droog is. 3 weken na het uitdunnen de peterselie voeden met universele meststoffen. De oogst van greens die thuis op de vensterbank worden gekweekt, wordt binnen 6 weken verkregen. Verwijder slechts de helft van de bladeren van elke plant zodat deze kan regenereren.

Stap 7

Voor groen plant u de bollen 1 cm uit elkaar in de grond. Bedek ze met een laag aarde van minimaal 1 cm dik, kweek de uien in het licht en besprenkel ze met warm water.

Stap 8

Plant basilicumzaden zonder voorafgaande voorbereiding. Voer de greens na het ontkiemen. Geef de basilicum dagelijks water, want hij houdt van vocht. In de winter heeft hij zeker extra verlichting nodig. Verwijder de bloemstengels als ze verschijnen, dan blijft de basilicum langer goed.

Stap 9

Het is heel gemakkelijk om dille thuis te kweken. Zaai de zaden in de grond, bedek ze lichtjes met aarde en water. Na 2 weken verschijnen de eerste scheuten en na een maand kun je de greens plukken.

Aanbevolen: