Hoe Het Type Hout Voor De Bouw Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Type Hout Voor De Bouw Te Kiezen?
Hoe Het Type Hout Voor De Bouw Te Kiezen?

Video: Hoe Het Type Hout Voor De Bouw Te Kiezen?

Video: Hoe Het Type Hout Voor De Bouw Te Kiezen?
Video: #153 Houten overkapping met zadeldak maken 2024, Maart
Anonim

Bij het kiezen van een materiaal voor het bouwen van een huis, moet men niet alleen rekening houden met esthetische kenmerken en prijs. Elke houtsoort heeft een unieke reeks eigenschappen, die van elkaar verschillen in sterkte, duurzaamheid, weerstand tegen bederf, enz. De taak van de praktijkontwikkelaar is om een balans te vinden tussen zijn mogelijkheden en behoeften.

Hoe het type hout voor de bouw te kiezen?
Hoe het type hout voor de bouw te kiezen?

Naalden - de koningin van de bouw

Meestal worden coniferen gebruikt in laagbouw. Ze hebben een hoge sterkte en relatieve lichtheid. Bovendien hebben goed verwerkte naalden een recordduurzaamheid van maximaal 100 jaar gebruik. Voor deze concurrentievoordelen hebben naaldbomen het hardhout praktisch van de markt voor bouwmaterialen verdrongen.

Een van de meest populaire houtsoorten voor individuele woningbouw is grenen, met als belangrijkste voordeel de hoge dichtheid van het frame. Hierdoor heeft het grenen huis hoge geluids- en warmte-isolerende eigenschappen. In zo'n woning ontstaat in de zomer koelte en in de winter warmte. Dit betekent op geen enkele manier dat een huis zonder verwarmingssysteem kan, maar u kunt tijdens het gebruik aanzienlijk besparen op energiebronnen.

Daarnaast is grenen minder vatbaar voor rotting en andere omgevingsinvloeden. Tijdens de bouw droogt het praktisch niet uit, daarom is het mogelijk om direct na voltooiing van de bouw een woning te betrekken.

Lariks - de oplossing voor zware omstandigheden

Een hoge weerstand tegen invloeden van buitenaf is ook kenmerkend voor lariks. Huizen gemaakt van deze houtsoort worden aanbevolen om te worden gebouwd in barre klimatologische omstandigheden. Tegelijkertijd heeft het lariksframe ook hoge geluids- en warmte-isolerende prestaties.

De negatieve kwaliteit van dit gesteente is een sterke krimp, wat de bouwtijd en de kosten van extra werk tijdens het gebruik beïnvloedt.

Cederrassen

Hoge ecologische indicatoren zijn typerend voor ceder. Dit ras combineert dichtheid, gebruiksgemak en verhoogde duurzaamheid. Het ras dankt al deze eigenschappen in de eerste plaats aan de speciale structuur van het blokhut, dat bestaat uit nauwsluitende vezels.

Als de ceder correct wordt verwerkt, zullen schadelijke micro-organismen niet in zijn structuur beginnen en de open poriën van de structuur creëren een aangenaam aroma van essentiële oliën van de boom in huis.

Aanbevolen: