Hoe Tomatenzaden Klaar Te Maken Voor Het Planten?

Inhoudsopgave:

Hoe Tomatenzaden Klaar Te Maken Voor Het Planten?
Hoe Tomatenzaden Klaar Te Maken Voor Het Planten?

Video: Hoe Tomatenzaden Klaar Te Maken Voor Het Planten?

Video: Hoe Tomatenzaden Klaar Te Maken Voor Het Planten?
Video: Tomatenbladeren krullen 2024, Maart
Anonim

Om een goede oogst tomaten te krijgen, is het niet alleen nodig om de juiste zaden te kunnen kiezen, maar ook om ze te kunnen bereiden. Om dit te doen, moet u over alle benodigde informatie beschikken.

Hoe tomatenzaden klaar te maken voor het planten?
Hoe tomatenzaden klaar te maken voor het planten?

instructies:

Stap 1

Begin met het bereiden van zaden door uit te harden, ongeacht in welke klimaatzone je leeft. Als je dit op de juiste manier doet, kunnen je tomaten temperatuurschommelingen goed verdragen (warme dag en koude nacht). Om dit te doen, is het noodzakelijk om de temperatuur van de zaden te beïnvloeden. Week de zaden tussen twee lagen vochtige doek bij kamertemperatuur gedurende 15-20 uur en plaats ze vervolgens een nacht in de vriezer (6-8 uur). Het moet een temperatuur hebben die niet lager is dan nul. Haal 's middags weer van de camera.

Stap 2

Behandel de zaden vervolgens met een desinfecterende oplossing. U kunt de oplossing zelf bereiden. Voor dit doel kunt u 10-15% waterstofperoxide of 0,1% oplossing van kaliumpermanganaat gebruiken.

Stap 3

De volgende fase is bubbelen. Je moet de zaden enkele uren roeren in water, dat is verrijkt met lucht. De zaden hiervan zullen zwellen en sneller ontkiemen. Plaats hiervoor de zaden in een glas dat voor tweederde gevuld is met water. Laat het uiteinde van de buis naar de bodem zakken en sluit het andere uiteinde aan op de aquariumcompressor. Lucht stroomt constant naar de bodem, waardoor de zaden in beweging komen. Als gevolg van deze operatie worden de embryo's van de zaden verzadigd met zuurstof, wat hun ontkieming verhoogt. Droog daarna de zaden.

Stap 4

De laatste en meest bekende manier om zaadkieming te versnellen is weken. Voor het beste effect kan regen- of smeltwater worden gebruikt. Vul de zaden twee tot drie dagen, zodat het water ze maar een klein beetje bedekt, anders kunnen de zaden gaan rotten of stikken. Gebruik een pot met deksel om te voorkomen dat het water verdampt. In plaats van water kun je ook het sap van Kalanchoë of aloëbladeren gebruiken. In zo'n vloeistof moeten de zaden ongeveer een dag worden bewaard. Als vloeistof om te weken, kunt u een groeistimulatoroplossing gebruiken: 0,05% natriumhumaatoplossing (de kleur van de oplossing is vergelijkbaar met slappe thee of bier), zirkoon of epinextra (voeg 3-4 druppels toe per 100 ml water en laat de zaden gedurende 5-6 uur).

Stap 5

En tot slot, als je niet weet welke variëteit aan tomaten je moet kiezen, dan is het bewezen dat roze tomatenrassen waardevoller zijn: ze accumuleren meer pectine en vitamine C in zichzelf dan rode. Ze bevatten ook meer natuurlijke antioxidanten - lycopeen, caroteen en selenium. Het totale gehalte aan voedingsstoffen in tomaten is afhankelijk van het ras, de bodem en het vochtgehalte.

Aanbevolen: