Hoe Een Kraan Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kraan Te Kiezen?
Hoe Een Kraan Te Kiezen?

Video: Hoe Een Kraan Te Kiezen?

Video: Hoe Een Kraan Te Kiezen?
Video: Welke SLIMME THERMOSTAAT moet je kopen? Een paar tips! 2024, Maart
Anonim

De waterkraan is ontworpen om een woonruimte van water te voorzien. Het assortiment en de prijsklasse van deze producten is echter zo groot dat het onmogelijk is om meteen te bepalen op welke criteria je moet letten bij het kopen. Een waterkraan kan in de eerste plaats worden ingedeeld naar het materiaal waaruit hij is gemaakt. Meestal zijn dergelijke producten gemaakt van verchroomd staal of messing, maar soms zijn ze ook gemaakt van goedkoop gemetalliseerd plastic.

Hoe een kraan te kiezen?
Hoe een kraan te kiezen?

instructies:

Stap 1

Laat u niet leiden door economische overwegingen, want een waterkraan is ontworpen om u vele jaren van dienst te zijn en ook om u van een comfortabele watervoorziening te voorzien. Kunststof kan heel snel bezwijken, omdat dergelijk materiaal vrij kwetsbaar is.

Stap 2

De sterkste en meest duurzame is de waterkraan van messing. Dit materiaal is immers niet onderhevig aan corrosie, zeer duurzaam en heeft ook hoge esthetische eigenschappen.

Stap 3

De kraan kan worden ingedeeld naar het type kraan. Er zijn standaard klassieke modellen met twee afschroefbare kranen, maar de meest populaire zijn kranen met een draaibare handgreep. Hun voordelen liggen in het feit dat kleppen in deze kranen niet breken, pakkingen veel langer meegaan en de kranen zelf het meest duurzaam zijn. Er zijn ook modellen waterkranen met knoppen, maar weinigen kiezen voor dit systeem, omdat nog niet alle consumenten weten hoe ze deze moeten gebruiken.

Stap 4

Het kiezen van de juiste badkamerkraan heeft veel te maken met gebruiksgemak, vervangingsfrequentie en waterbesparing. Ze kunnen allemaal in twee groepen worden verdeeld: met twee kleppen en met één hendel.

Stap 5

Eengreepsmengkranen kunnen met kogel- of keramische patronen zijn. Door hun ontwerp maken ze het vrij eenvoudig om de kraan zelf aan en uit te zetten, het gewenste temperatuurregime in te stellen, terwijl je het met één hand kunt doen. De ingestelde watertemperatuur blijft ook de volgende keer dat de kraan wordt opengedraaid ongewijzigd. Dergelijke mengers zijn multifunctioneel: de drukkracht en watertemperatuur worden door één klep geregeld. Een ander voordeel van eengreepsmengkranen is de aanzienlijke waterbesparing die met één snelle beweging van de hendel kan worden gesloten. De constructie is zeer betrouwbaar.

Stap 6

Tweeklepsmengkranen zijn uitgerust met twee speciale kleppen: voor warm en koud water, met behulp waarvan de watertemperatuur wordt geregeld. Het voordeel van mixers met twee kleppen is lagere kosten en reparatiegemak.

Aanbevolen: