Hoe Maak Je Een Diodebrug?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Diodebrug?
Hoe Maak Je Een Diodebrug?

Video: Hoe Maak Je Een Diodebrug?

Video: Hoe Maak Je Een Diodebrug?
Video: Zelf een omvormer inbouwen doe je zo! - Campingtrend 2024, Maart
Anonim

Een diodebrug is een van de meest voorkomende apparaten in de elektronica voor het gelijkrichten van wisselspanning. Door de omzetting aan de uitgang van de diodebrug wordt een rimpelspanning verkregen die twee keer zo groot is als die aan de ingang. Bijna geen enkele voedingseenheid van moderne elektrische apparaten kan zonder een dergelijk schema.

Hoe maak je een diodebrug?
Hoe maak je een diodebrug?

instructies:

Stap 1

Selecteer het type diodebrug. Het kan worden gemaakt van afzonderlijke diodes of als een monolithische diodeassemblage. Dit samenstel heeft het voordeel dat het gemakkelijk op een bord kan worden gemonteerd, maar als de diode defect raakt, kan deze niet door een andere worden vervangen. We zullen het hele schema moeten veranderen.

Stap 2

Als er geen kant-en-klare diodebrug is, assembleer deze dan uit vier diodes. Geschikt zijn diodes die zijn ontworpen voor een stroomsterkte van 1 A en een spanning van 1000 V. Bereken het benodigde vermogen van de brug door de begrenzingsstroom te vermenigvuldigen met de begrenzingsspanning, met een dubbele gangreserve.

Stap 3

Rekenvoorbeeld: er is een diodebrug voor 1000 V en 4 A. Het belastingsvermogen wordt 1000x4 = 4000 W. Rekening houdend met de dubbele "veiligheidsfactor": 4000/2 = 2000 W (2 kW). Het vermogen wordt op dezelfde manier beschouwd voor andere modellen gelijkrichtbruggen. Houd er bij het opstellen van een diodebrug rekening mee dat ongeveer 70% van de totale stroom door elk van de diodes zal vloeien, met andere woorden, als de belastingsstroom 4 A is, dan is deze in een afzonderlijke diode van de brug 3 A.

Stap 4

Om de brugconstructie te koelen (laten we zeggen dat je een brug monteert voor een halfautomatisch lasapparaat), gebruik je een aluminium radiator met een oppervlakte van ongeveer 800 vierkante meter. zie Het oppervlak van de radiator voorbereiden: boor gaten, knip de schroefdraad af om het geheel vast te zetten. Gebruik KPT-8 warmtegeleidende pasta om de warmteoverdracht te vergroten.

Stap 5

Bevestig de diode-eenheid aan het oppervlak van de radiator met M6-bouten, met behulp van een waterpomptang.

Stap 6

Soldeer het circuit met een koperen bus. Een band van 10 vierkante meter. mm soldeer aan de montage pinnen en een 20 sq. mm voor het huidige input-output circuit. Zorg ervoor dat u de bus aan de klemmen van de diodebruggen soldeert, als u de bruggen aansluit zonder te solderen (met klemmen), worden de uiteinden van de klemmen erg heet. Het resultaat is een diodebrug, klein van formaat, handig voor montage in het lichaam van een halfautomatische lasmachine.

Aanbevolen: