Hoe Zich Te Ontdoen Van Onkruid Op De Site

Hoe Zich Te Ontdoen Van Onkruid Op De Site
Hoe Zich Te Ontdoen Van Onkruid Op De Site

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Onkruid Op De Site

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Onkruid Op De Site
Video: Hoe kom je van onkruid tussen de bestrating af? | Tuinmanieren 2024, Maart
Anonim

Heel vaak ziet een nieuw verworven of geërfd perceel eruit als een echt maagdelijk land, waar overblijvend onkruid als een ondoordringbare muur staat. De eigenaren geven het op, ze weten niet waar ze moeten beginnen met de ontwikkeling van hun zomerhuisjes. Wanhoop niet, na 2-3 jaar wordt de site gewoon onherkenbaar, je hoeft alleen maar te beginnen.

Vecht tegen onkruid - de ogen zijn bang, maar de handen wel
Vecht tegen onkruid - de ogen zijn bang, maar de handen wel

Er zijn verschillende manieren om met onkruid om te gaan. Laten we eerst definiëren wat er verborgen is onder het concept "onkruid". In de regel zijn dit hoge een- en meerjarige planten, zoals distel, distel, brandnetel, duizendblad, alsem, toorts, klis, quinoa, loopneus. Het is belangrijk om te weten dat al deze planten niet constant maaien verdragen, gevoelig zijn voor de effecten van herbiciden en langdurige schaduwwerking. Het zijn deze eigenschappen die moeten worden gebruikt in de strijd tegen onkruid. Laten we dus naar verschillende opties kijken.

Indien mogelijk is het noodzakelijk om voor de winter maagdelijk land te ploegen, waarbij grote kluiten achterblijven zonder te breken. Dit zal helpen om een deel van de wortelstokken van vaste planten gedeeltelijk te bevriezen. In het voorjaar wordt bouwland bewerkt door kluiten te breken en de grond te egaliseren. Het zou mooi zijn om te zeggen dat hier de onkruidbestrijding eindigt, maar helaas is dit niet het geval.

вспашка-=
вспашка-=

Feit is dat een enorm aantal meerjarige wortelstokken met duizenden ondergrondse knoppen in de grond achterblijven. Zodra de zon warmer wordt, zullen ze ontkiemen en wordt het gebied bedekt met een tapijt van fris groen. Daarom moet je tijdens en na de teelt alle wortels zorgvuldig uit de grond selecteren en op een composthoop leggen (of gewoon drogen in de zon).

Gekiemde jonge groene onkruiden moeten worden behandeld met herbiciden - medicijnen die de plantengroei remmen. Ze worden gebruikt wanneer planten actief groeien, in het voorjaar en in de eerste helft van de zomer.

Onkruid kan voor het ploegen worden besproeid met herbiciden, maar ook weer alleen aan het begin van het seizoen. Sinds juli is de behandeling met deze medicijnen niet bijzonder effectief.

обработка=
обработка=

Het gras begint in ongeveer een week geel en droog te worden en na een maand is het al mogelijk om op de plek van het voormalige maagdelijke land een tuin aan te leggen met een moestuin en bloemperken.

Veel zomerbewoners zijn tegen het gebruik van pesticiden. In dit geval worden dozen gemaakt van planken, leisteen of metaal direct op de maagdelijke grond uitgerust. De onderkant is bekleed met karton, en de bovenkant is gemaakt van "laagkoek" van verschillende soorten organisch afval.

пример=
пример=

Het gemaaid gras wordt gebruikt, zowel vers als gedroogd, evenals gevallen bladeren. Dit alles wordt verschoven met dunne lagen aarde, veen en mest. Van bovenaf wordt een vruchtbare laag aangelegd, waarin zaden worden gezaaid en zaailingen worden geplant.

Als je het onkruid lange tijd van het licht isoleert, dan gaan ze zeker dood. De methode om onkruid te bestrijden door toekomstige ruggen te bedekken met wat ondoorzichtig materiaal is gebaseerd op dit fenomeen. Het kan van alles zijn, van meerlaags karton tot oude vloerkleden en tapijten. Voor deze doeleinden is het handig om zwarte spunbond, geotextiel, leisteen, dakleer, oude banners te gebruiken.

притенение=
притенение=

De coating moet minimaal een seizoen op één plek blijven liggen, bijvoorbeeld van lente tot lente. In dit geval sterft het meeste onkruid af en kan het vrijgemaakte gebied worden gebruikt voor een moestuin.

Als er geen wens of mogelijkheid is om het gebied volledig van onkruid te bevrijden, dan kunt u de wilde vegetatie "temmen" en er geleidelijk een mooi en egaal gazon van maken. Om dit te doen, maait u de eerste keer met een trimschijf en maait u het gebied vervolgens regelmatig, minstens twee keer per maand, met een grasmaaier.

первичное=
первичное=

De meeste planten zullen dergelijk geweld niet overleven en zullen sterven. Slechts een paar graangrassen zullen overleven, waarvoor regelmatig maaien alleen de uitlopers stimuleert, en paardenbloemen met klaver. Over een jaar of twee zal er in plaats van een onkruidwoestijn een gazon zijn met een glad en gezond gazon.

De meest optimale oplossing zou zijn om verschillende technieken in één gebied te combineren. Dus in het begin kun je dit seizoen hoge bedden breken en groenten en aardbeien halen. In de buurt wordt afdekmateriaal uitgestrooid voor de daaropvolgende uitbreiding van de onkruidwinningsgebieden. Volgend jaar kun je hier groenten zaaien of een bloementuin inrichten.

Waar een gazon volgens het plan is gepland, wordt regelmatig onkruid gekapt en met deze organische stof mulchen ze de bedden en verstoppen de compostbakken. Dus, zonder speciale materiaal- en arbeidskosten, kunt u het onkruid geleidelijk van de site verdringen.

Aanbevolen: