Soldaat Bug - Plaag Van Tuin- En Tuinbouwplanten

Inhoudsopgave:

Soldaat Bug - Plaag Van Tuin- En Tuinbouwplanten
Soldaat Bug - Plaag Van Tuin- En Tuinbouwplanten

Video: Soldaat Bug - Plaag Van Tuin- En Tuinbouwplanten

Video: Soldaat Bug - Plaag Van Tuin- En Tuinbouwplanten
Video: Jebroer, Paul Elstak & Dr Phunk - Soldaat [Bass Boosted] [Remix] 2024, Maart
Anonim

In de zomer zijn er verschillende insectenplagen te vinden bij het zomerhuisje. Een daarvan is het soldatenvirus. Het zuigt het sap van groene planten. Larven van bedwantsen vernietigen het groen in de bedden. Nadat het zich in grote hoeveelheden door de tuin heeft verspreid, kan het insect het gewas schaden.

Soldaat bug
Soldaat bug

Uiterlijk en habitat

De plaag behoort tot de familie Redlops. Het leefgebied van de soldaatwants is vrij breed: Noord-Afrika, Noord-Amerika, de gematigde zone van Europa en het Noord-Palaearctisch gebied. De gemiddelde grootte van de kever is ongeveer 1 cm en is alleen te zien aan zijn zeer felle rode kleur met zwarte patronen en stippen op de rug. Soms zijn er gele soldaatwantsen met vergelijkbare patronen op de rug.

Vooral in het vroege voorjaar zijn vooral grote concentraties van deze insecten te vinden in de buurt van schuttingen, houtstapels, boomstammen en stronken. Op deze plaatsen rusten de soldatenwantsen gewoon en paren ze ook. Rode plagen minachten bijna geen enkele cultuur, ze leggen actief eieren in de interne weefsels van planten, in bladeren, stengels en voeden zich ook met dit plantenvoedsel. De soldatenwants overwintert meestal onder gevallen bladeren. En in het voorjaar kruipt hij als een van de eersten de zon in.

Hoe om te gaan met ongedierte bedwantsen?

Veilige oplossingen tegen de soldaatwants: een afkooksel van uienschillen en een waterige oplossing van as. Om de eerste infusie te bereiden, neemt u 200 gram uienschil en laat u deze 5 dagen in 10 liter water staan. Zeef vervolgens de bouillon en besproei de planten ermee. Neem voor de tweede oplossing 100 gram as per 10 liter water. Sommige zomerbewoners gebruiken een waterige oplossing van Sarepta-mosterd voor het sproeien van planten. Voor 10 liter water wordt 100 gram mosterd genomen.

Als er niet zoveel ongedierte in de tuin is, kun je ze gewoon met de hand verzamelen en verbranden. Gebruik alleen spuiten bij een massale besmetting met bedwantsen.

Een van de mogelijkheden om bedwantsen aan te pakken: het planten van een zilverkaars plant. Het is ook bekend als cymimifuga. De soldatenwants verdraagt de fyto-eigenschappen van een geurige plant niet en verlaat het gebied al snel. Cymimifuga verlost u dus van de noodzaak om de tuin te verwerken met giftige chemie. Daarnaast is zilverkaars eigenlijk heel mooi.

Een populaire manier om met bedwantsen om te gaan, is door uw tuin te bestrijdingsmiddelen. Deze methode heeft echter verschillende nadelen. Schadelijke stoffen hopen zich snel op in de grond en planten. En plagen ontwikkelen na een tijdje immuniteit voor hen.

Om ervoor te zorgen dat de insecten de bomen niet storen, bedek de stammen met een oplossing van kalk en graaf ook de grond op in de bijna-stamcirkel.

Aanbevolen: