Hoe Maak Je Een Bad Correct?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Bad Correct?
Hoe Maak Je Een Bad Correct?

Video: Hoe Maak Je Een Bad Correct?

Video: Hoe Maak Je Een Bad Correct?
Video: Get rid of hook nose & nose hump reduction naturally | Get Straight, Slim & Sharper nose | Exercises 2024, Maart
Anonim

Om een bad goed te maken, moet er met verschillende factoren rekening worden gehouden. Dit is een badapparaat: plaatsing op een persoonlijk perceel, integratie van hoofd- en bijgebouwen, ontwerpoplossingen. Dit is het interieur: uitrusting en armaturen, afwerkingsmaterialen. U moet ook letten op de kenmerken van het kiezen van een kachel, hun typen en vulling.

Stoomkamerdecoratie in het bad
Stoomkamerdecoratie in het bad

Het badhuis wordt al lang niet meer uitsluitend als wasruimte gebruikt. Hygiënische procedures zijn op de achtergrond geraakt en hebben plaats gemaakt voor therapeutische en profylactische. Overgewicht verliezen, het cardiovasculaire systeem trainen, verkoudheid voorkomen, het zenuwstelsel ontladen - dit is geen volledige lijst van de gunstige effecten van de badwarmte op het menselijk lichaam. Het effect van het bad wordt uitgevoerd door stoom en hoge luchttemperatuur in de kame

De luchttemperatuur in het Russische bad ligt in het bereik van 55 tot 70 ° C; de waarde van de relatieve vochtigheid is van 40 tot 65%.

… Deze kenmerken worden geleverd door constructieve oplossingen bij het ontwerp van baden.

Badapparaat

Wanneer u van plan bent een badhuis op een persoonlijk perceel te bouwen, moet u allereerst de juiste plaatskeuze maken. De beste locatie is aan een meer of rivier. Water uit een natuurlijk reservoir is vanwege zijn zachtheid ideaal voor badprocedures.

Er wordt aangenomen dat de ramen van het badhuis naar het westen gericht moeten zijn. Dit komt door het feit dat vroeger, toen er nog geen elektriciteit in de huizen was, het badhuis 's avonds werd verlicht door de stralen van de ondergaande zon.

Een klassiek badhuis bestaat uit twee hoofdkamers - een zeep- en een stoombad - en twee extra kamers - een kleedkamer en een vestibule. De tamboer scheidt de belangrijkste kamers en de kleedkamer, die wordt gebruikt voor rust en dressing.

Om het badapparaat functioneel te laten zijn, moet speciale aandacht worden besteed aan warmte- en dampisolatie van vloeren, vloeren en buitenmuren. Als thermische isolatiematerialen worden geëxpandeerde kleigrind, bitumenvilt, minerale wol of houtsnippers bevochtigd met cementmortel gebruikt. Dampscherm is voorzien van een laag dakbedekking op bitumenmastiek, plasticfolie.

Om te voorkomen dat water zich op de bodem van het bad verzamelt, wordt het uitgevoerd met een helling naar de afvoeropening, die het water naar de afvoer leidt. Om te voldoen aan de sanitaire en hygiënische normen, kan de vloer het beste worden betegeld met keramische tegels en moet er een houten rooster bovenop worden geplaatst.

Badinterieur en interieurdecoratie

De hoofdruimte van het bad is een stoombad. Hier, in de hoek bij de deur, staat een kachel met een waterverwarmer en een bak met koud water, die nodig is om hete stenen te spuiten om extra stoom te genereren.

U kunt een emmer-waterval of een vat-lettertype in een zeepachtige doen. Beide apparaten worden gebruikt voor het baden na de stoomkamer en zijn perfect geïntegreerd in het interieur van het bad.

Een ander van de belangrijkste elementen van de baduitrusting zijn de planken. Ze vertegenwoordigen een reeks stappen. De bovenkant is het breedst. Je kunt erop zitten of liggen. Een houten trap leidt naar deze plank. De minimale afstand tussen de bovenste plank en het plafond wordt gehandhaafd op 105 cm voor het gemak van een zwevend persoon. Om het gebruik van warmte te maximaliseren, wordt de bovenste plank ter hoogte van de stoomdeur van de oven geplaatst. Planken zijn gemaakt van planken. Ze zijn nergens mee geverfd of geïmpregneerd, maar alleen regelmatig gewassen en schoongemaakt. Het is belangrijk dat het hout niet plakkerig en knoestig is.

De binnenwanden van de stoomkamer zijn ommanteld met een 16 mm dikke dakspaan. De houtkeuze is vrij breed, maar met alle variëteit moet de voorkeur worden gegeven aan coniferen. Ze hebben verschillende voordelen ten opzichte van bladverliezende. Harsstoffen van naaldhout verbeteren de vochtbestendigheid en dienen ook, vanwege de antiseptische eigenschappen, als bescherming tegen schadelijke micro-organismen. Essentiële oliën hebben veel geneeskrachtige eigenschappen en geven een aangenaam aroma af.

Om warmteverlies te verminderen, is de drempel van de stoomkamer gemaakt met een hoogte van 100 tot 150 mm en is de deur naar de stoomkamer van 1,6 tot 1,8 m. De deurklink aan de zijkant van de stoomkamer is gemaakt van hout.

Een kachel kiezen

Afhankelijk van het type basismateriaal waaruit de kachels zijn gemaakt, zijn ze onderverdeeld in baksteen en metaal. Baksteenverwarmers zijn discontin

De intermitterende oven mag niet worden verwarmd als mensen zich in het bad wassen.

… Metaalovens zijn continue ovens

De continuoven kan worden gestookt op het moment dat mensen zich in het bad wassen.

… Ze warmen sneller op en hebben bij gelijke afmetingen een grotere warmteoverdracht dan steenovens.

Door het type brandstof worden houtgestookte, elektrische en gaskachels onderscheiden. Elektrische ovens hebben, in tegenstelling tot de andere twee typen, geen schoorsteen nodig en verwarmen de kamer zo snel mogelijk.

Er wordt ook onderscheid gemaakt tussen kachels met een gesloten en open kachel. Stenen die onder de vuurhaard zijn opengelegd, geven sneller warmte af, maar houden deze slecht vast. Open ovens moeten continu worden verwarmd in de stoomkamer. Kachels met een gesloten kachel slaan warmte veel beter op. Hun negatieve kant is hun grote formaat en daardoor een langere opwarmtijd.

Om voldoende stoom te verkrijgen, wordt water in de ketel gegoten met een snelheid van 5-7 liter per stoomboot.

De warmteafvoer van de kachel hangt grotendeels af van de correct geselecteerde stenen. De belangrijkste vereiste is een goede warmteaccumulatie met daaropvolgende warmteoverdracht, weerstand tegen hoge temperaturen. Hete stenen mogen niet uit water barsten. Dit wordt mogelijk gemaakt door een hoge dichtheid en uniformiteit. Stenen moeten in verschillende maten worden geselecteerd (de grootste worden neergelegd). De beste zijn de stenen van vulkanische rotsen. De meest populaire zijn peridotiet, gabbro-diabase en basalt.

Aanbevolen: