6 Belangrijke Regels Voor Een Weelderige Hortensiabloei

Inhoudsopgave:

6 Belangrijke Regels Voor Een Weelderige Hortensiabloei
6 Belangrijke Regels Voor Een Weelderige Hortensiabloei

Video: 6 Belangrijke Regels Voor Een Weelderige Hortensiabloei

Video: 6 Belangrijke Regels Voor Een Weelderige Hortensiabloei
Video: Hortensia bloemen wegknippen: wanneer doe je dat? | Tuinmanieren 2024, Maart
Anonim

Zelfs één hortensiastruik kan een zeer effectieve decoratie van de site zijn. Hiervoor moet de plant uitbundig bloeien. Om een hortensia luxueus te laten zijn, hoeven slechts zes regels te worden gevolgd.

6 belangrijke regels voor een weelderige hortensiabloei
6 belangrijke regels voor een weelderige hortensiabloei

Regel #1: selectie van variëteiten

De pracht van de hortensiabloei hangt grotendeels af van de soort.

De volgende variëteiten onderscheiden zich door luxe bloei:

  • schijnwerpers;
  • "Spook";
  • Vanille Freis;
  • Mega Mindy.
Afbeelding
Afbeelding

Regel nummer 2: correcte landing

Voor een weelderige bloei is het belangrijk om de hortensia correct te planten. Zoek een plekje in de halfschaduw en beschut tegen de wind.

Houd bij het planten afstand van andere planten. Hortensia heeft vrijheid nodig, omdat ze goed groeit en een zeer weelderige kroon heeft.

Afbeelding
Afbeelding

Regel #3: zure grond

Verwacht geen weelderige bloemen van hortensia's die in neutrale of alkalische grond zijn geplant. Deze plant heeft verzuurde grond nodig. Gebruik de ouderwetse methode om de pH-waarde van de grond te bepalen: giet druivensap in een glas en gooi een handvol aarde van de site. Als er schuim ontstaat, heeft de grond een neutrale of alkalische pH. Gebrek aan reactie duidt op zure grond.

Kijk naar de kleur van de bloeiwijzen van de hortensia. Het varieert afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Op neutrale grond zijn de bloeiwijzen meestal paars en op alkalische grond roze. Zure grond geeft hortensia's een violetblauwe of blauwblauwe kleur.

Neutrale en alkalische grond kan altijd worden aangezuurd. Hiervoor worden colloïdale zwavel, aluminiumsulfaat en ijzersulfaat gebruikt.

Afbeelding
Afbeelding

Regel nummer 4: overvloedig water geven

Hortensia is een waterliefhebber. Ze heeft regelmatig water nodig. In de warme periode is het aan te raden om de hortensia dagelijks water te geven en te irrigeren met een tuinslang. In dit geval is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het water niet onder de struik stagneert.

Regel nummer 5: juiste voeding

Alleen sterke hortensia bloeit prachtig. Om dit te doen, moet het 3-4 keer per seizoen worden gevoerd. De eerste keer moet dit in het vroege voorjaar gebeuren, zodra de sneeuw smelt. De grond rond de struik wordt besprenkeld met nitrofosfaat en royaal bewaterd. Genoeg 1 eetl. ik. kunstmest op de struik. De tweede voeding wordt uitgevoerd tijdens de bloeiperiode. Deze keer wordt kunstmest gebruikt met een overwicht van fosfor. De derde dressing wordt aan het einde van de bloei uitgevoerd met een mengsel van superfosfaat en kaliumsulfaat.

Afbeelding
Afbeelding

Regel # 6: snoeien

Goed snoeien is een van de belangrijke stappen op weg naar een luxe hortensiabloei. Het is beter om het in de lente door te brengen. In de struik is het noodzakelijk om 6 tot 10 van de krachtigste scheuten te verlaten. De apicale knoppen worden nooit bijgesneden, omdat er bloeiwijzen van worden gevormd. Bij sommige grootbladige variëteiten worden bloeiwijzen gevormd op zowel de bovenste als de zijtakken. In dit geval moeten er minimaal vijf knoppen op zitten.

Afbeelding
Afbeelding

In het najaar moet de hortensia ook gesnoeid worden. Op dit moment worden vervaagde bloeiwijzen verwijderd, zodat ze niet voor niets sappen uit de plant trekken.

Aanbevolen: