Hoe Een Vliegenvanger Te Transplanteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Vliegenvanger Te Transplanteren?
Hoe Een Vliegenvanger Te Transplanteren?

Video: Hoe Een Vliegenvanger Te Transplanteren?

Video: Hoe Een Vliegenvanger Te Transplanteren?
Video: Vliegenvanger 2024, Maart
Anonim

De vliegenvanger is een zeer interessante plant. Het heeft lange groene bladeren die twee instortende delen hebben. Er zijn tandjes langs de randen van de bladeren. De bladeren vallen dicht zodra het insect erop landt. Een plant in huis houden is best lastig: hij moet vaak verplant worden.

Venus vliegenval
Venus vliegenval

Noodzakelijk

Vliegenvanger, pot, geprepareerd substraat, water, "Ribav-extra", "Epin"

instructies:

Stap 1

De vliegenvanger wordt beschouwd als een moerasplant. Daarom heeft het een substraat nodig dat bestaat uit turf, perliet en zand. Verhouding: 4: 2: 1. Als alternatief substraat wordt een mengsel van zure hoogveen en perliet gebruikt in de verhouding: 2: 1. Voordat u perliet gebruikt, laat u het een week in gedestilleerd water weken. Ververs het water gedurende deze tijd twee keer. Gebruik geen gewone, in de winkel gekochte, op turf gebaseerde grondmix als substraat. Ook mag er geen geëxpandeerde klei aan de grond worden toegevoegd voor de vliegenvanger. Het bevat alkalische elementen die de plant kunnen vernietigen.

Stap 2

De beste tijd om een Venus Flytrap te transplanteren is in het voorjaar of de vroege zomer. In het warme seizoen verdraagt de plant de verandering van grond gemakkelijker en past hij zich aan aan nieuwe omstandigheden. Verpot de vliegenvanger elk jaar als uw watergift niet van de beste kwaliteit is. Typisch bevat dergelijk water tot 50 mg / liter opgeloste zouten. Als het zoutgehalte in het water lager is dan 5 mg/liter, eens in de twee jaar transplanteren.

Stap 3

Na aanschaf van de Venus flytrap is het aan te raden deze direct in een geschikt substraat te verplanten. Het is zeer waarschijnlijk dat de plant in de winkel in dezelfde pot staat als sinds de geboorte. Daardoor is het substraat dat erin zit, zacht uitgedrukt, niet meer van de allerhoogste kwaliteit. Hij werd tenslotte herhaaldelijk blootgesteld aan drenken, losmaken en andere procedures. Als het niet mogelijk is om de plant snel na aankoop te verplanten, geef hem dan goed water met gedestilleerd water. Het zal de opgehoopte zouten gedeeltelijk wegspoelen.

Stap 4

Venus Flytrap-wortels zijn een bol, dus het verplanten van de plant is heel eenvoudig. Pak de plant voorzichtig boven de bol op en zet deze in een pot met voorbereid substraat. Vul vervolgens de grond vanaf de zijkanten bij. Verdiep de vliegenvanger zodat de bol en witachtige delen in de grond zitten. Wanneer u de plant in een andere pot plaatst, pas dan op dat u de vallen niet aanraakt om te voorkomen dat u ze per ongeluk beschadigt.

Stap 5

Besproei de plant de dag voor het verplanten met Epin. Verhouding: 2-3 druppels per 200 ml water. Epin reguleert en activeert de beschermende eigenschappen van de plant. Dit maakt het voor de vliegenvanger gemakkelijker om de stress na de transplantatie het hoofd te bieden. En tijdens de transplantatie het substraat morsen met Ribav-extra. Het stimuleert de ontwikkeling van het wortelstelsel, inclusief bollen. Tuinders gebruiken Ribav-extra ook om de overleving van planten te verbeteren.

Aanbevolen: