Hoe Bouw Je Een Huis Van Een Plank?

Inhoudsopgave:

Hoe Bouw Je Een Huis Van Een Plank?
Hoe Bouw Je Een Huis Van Een Plank?

Video: Hoe Bouw Je Een Huis Van Een Plank?

Video: Hoe Bouw Je Een Huis Van Een Plank?
Video: Hoe bouw je een huis van leem? | Duurzaam Wonen Doe Je Zo! 2024, Maart
Anonim

Een houten huis heeft eigenschappen als een uitstekende luchtuitwisseling, een gezond microklimaat voor het menselijk lichaam. Het is tenslotte heel mooi. Een huis van een plank kan volledig met uw eigen handen worden gebouwd.

Hoe bouw je een huis van een plank?
Hoe bouw je een huis van een plank?

Noodzakelijk

  • - leidingen van asbestcement;
  • - cementgemalen steenoplossing;
  • - planken;
  • - schroeven (100-120 mm);
  • - schroevendraaier;
  • - elektrische schaafmachine;
  • - raamkozijn;
  • - polyurethaanschuim;
  • - dakbedekking.

instructies:

Stap 1

Maak een gedetailleerd plan van het toekomstige houten huis, maak berekeningen: welke materialen en in welke hoeveelheid je nodig hebt. Bereid daarna de site voor op de bouw door er de juiste markeringen op aan te brengen.

Stap 2

De basis leggen. Om dit te doen, boort u het vereiste aantal gaten rond de omtrek en met een frequente maas over het hele gebied van de fundering, installeert u er asbestcementbuizen in, die na installatie worden gevuld met cementgemalen steenmortel. Installeer de lag-montageplaten in de leidingen waarop ze zullen rusten.

Stap 3

Maak de onderste omsnoering van de planken en leg ze op de rand op de pijlerfundering van het toekomstige huis. Verbind de binnenplanken in de hoeken met schroeven. Bevestig de middelste planken van de onderste band eraan, waaraan je de buitenste planken al hebt vastgemaakt. Naai daarna het bovenste deel van de planken met een elektrische schaafmachine, controleer de hoeken, het niveau en de diagonaal van de onderste omsnoering.

Stap 4

Bevestig de vloerstammen aan het onderste harnas en aan de funderingspalen. Maak het frame van de muren van boomstammen of balken en maak vervolgens de bovenste omsnoering door de balken te verbinden met horizontale jumpers. Installeer jibs tussen de palen van het frame, wat extra stijfheid aan de structuur zal toevoegen.

Stap 5

Leg de vloerplanken. Zet de muren op door de planken te installeren die zijn geselecteerd voor de constructie van de verticale vlakken en bevestig ze met schroeven aan de verticale palen.

Stap 6

Installeer kozijnen of dubbele beglazing met schuim. Plaats de planken op het plafond.

Stap 7

Installeer dakspanten op de zijwanden van het huis, waarop u de bekleding onder het dak legt. Bedek het dak met leisteen of ander dakbedekkingsmateriaal.

Aanbevolen: