Hoe Je Smakelijke En Zoete Wortelen Kweekt

Inhoudsopgave:

Hoe Je Smakelijke En Zoete Wortelen Kweekt
Hoe Je Smakelijke En Zoete Wortelen Kweekt

Video: Hoe Je Smakelijke En Zoete Wortelen Kweekt

Video: Hoe Je Smakelijke En Zoete Wortelen Kweekt
Video: Wortelen kweken van zaaien tot oogsten 2024, Maart
Anonim

Wortelen zijn altijd populair geweest bij tuinders. Deze knolgewas wordt gebruikt in veel soorten augurken en is rijk aan vitamines. En wat een lust voor het oog zijn de tere groene bladeren op de bedden. Om een geweldige worteloogst te krijgen, moet je enkele vrij eenvoudige regels kennen.

Hoe je smakelijke en zoete wortelen kweekt
Hoe je smakelijke en zoete wortelen kweekt

instructies:

Stap 1

Wortelen houden van de zon, dus plant ze op een goed verlichte plaats. Het is wenselijk dat deze ruimte de hele dag door goed verlicht is. Plant geen wortelen waar peterselie, wortelen en selderij worden geplant. Kool, komkommers, tomaten en aardappelen zijn uitstekende voorlopers. In gebieden waar vorst niet ongewoon is, is het beter om vroege wortelrassen te zaaien. Ze zijn het best bestand tegen vorst. Deze wortelsoort kun je direct na het opwarmen van de grond zaaien. Ik moet zeggen dat dergelijke wortels niet geschikt zijn voor opslag. Om dit te doen, moet u langrijpe variëteiten zaaien. Het zaaien wordt uitgevoerd nadat de hitte stabiel is.

Stap 2

Voor het zaaien worden wortelzaden gecontroleerd op gebreken. Om dit te doen, volstaat het om de zaden met water te vullen. Levende zaden blijven op de bodem van de container en al het afval drijft. De zaden moeten worden ontkiemd voordat ze worden gezaaid. Om dit te doen, worden ze in een vochtige doek gewikkeld, op een warme plaats geplaatst en daar enkele dagen bewaard. Meestal zijn drie dagen voldoende. In de bedden worden vlak voor het zaaien groeven gemaakt, die vervolgens worden bewaterd. De groeven mogen niet te ondiep zijn, maar ook niet te diep. De benodigde diepte is 3 centimeter. Er moet minimaal vijftien centimeter tussen aangrenzende voren zijn.

Stap 3

Wortelen hebben verzorging nodig. De bedden moeten constant worden gewied. Vergeet ze ook niet los te maken. Doe je dit niet, dan krijgen de wortels een kromme vorm. Na het verschijnen van de eerste bladeren worden de bedden uitgedund. Je moet geen spijt hebben van water voor wortels. Als je het zelden water geeft, zullen de wortels traag worden en zal er bitterheid in de smaak verschijnen. Meststoffen moeten twee keer per seizoen worden toegepast. De eerste toepassing zou binnen een maand moeten zijn nadat de scheuten zijn verschenen, en de tweede binnen nog eens twee maanden. Het bemesten van wortelen is beter met vloeibare meststoffen. Verdun hiervoor twee glazen as in een emmer water. Nitrophoska zal goed dienen als meststof. Een eetlepel is genoeg voor een emmer water.

Aanbevolen: