Hoe Muren In Een Woonhuis Te Isoleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Muren In Een Woonhuis Te Isoleren?
Hoe Muren In Een Woonhuis Te Isoleren?

Video: Hoe Muren In Een Woonhuis Te Isoleren?

Video: Hoe Muren In Een Woonhuis Te Isoleren?
Video: Zelf je buitenmuur isoleren | Isolatie | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

Muurisolatie in een woonhuis is een van de belangrijkste procedures. Er zijn immers maar weinig mensen die in hun eigen kamer willen klappertanden van de kou. Bovendien kost deze procedure zelf niet veel tijd en moeite. Desondanks weet niet iedereen hoe je de muren van je huis goed moet isoleren.

Hoe muren in een woonhuis te isoleren?
Hoe muren in een woonhuis te isoleren?

instructies:

Stap 1

Een van de meest gebruikte technologieën voor muurisolatie in uw huis is tegenwoordig het gebruik van gewoon schuim. Je kunt je er op twee manieren mee isoleren. Lijm eerst het materiaal met montagelijm. Deze optie is ideaal voor oneffen oppervlakken omdat het helpt om ze waterpas te maken. De tweede is om het schuim te fixeren met speciale pluggen. Deze optie wordt alleen gebruikt op gladde en vlakke oppervlakken.

Stap 2

Als u besluit om de eerste optie te kiezen, ga dan naar de winkel voor lijm. Het moet worden ingenomen met een snelheid van 25 kg per 20 vierkante meter. m. vliegtuig. … Bereid het oppervlak voor voordat u met de werkzaamheden begint. Om dit te doen, prime het met diep penetratiemateriaal. Laat het drogen - het duurt 2 uur.

Stap 3

Verdun de lijm met water volgens de instructies. Trek het speciale constructiekoord verticaal en horizontaal aan. U moet dus de afstand meten die gelijk is aan de dikte van het schuim. Begin met het plaatsen van het isolatiemateriaal. Plaats de lijm op het schuimvel in vijf punten - 4 aan de randen, één in het midden. De grootte van deze zelfklevende pads moet gelijk zijn aan de ruimte die overblijft tussen het schuim en de muur van het huis. Het kan worden gemeten langs een strakke draad. Pak het piepschuim bij de draad en bevestig het met lichte druk aan de muur. Lijm de rest van het materiaal op dezelfde manier. Het belangrijkste is om de gewrichten in de gaten te houden - er mogen geen gaten in zitten. Werk een dag aan één muur. Dit is nodig zodat het materiaal beter aan de ondergrond hecht en je kunt zien waar wat gecorrigeerd moet worden.

Stap 4

De tweede optie gaat ervan uit dat je overal op de muur markeringen aanbrengt, de geleiders erlangs vastschroeft. Neem vervolgens een stuk piepschuim en gebruik de pluggen om het voorzichtig in deze geleiders te schroeven. Wees gewoon niet te ijverig. Anders loop je het risico gaten in het schuim te krijgen, anders barst het.

Stap 5

Zo kan je de muren isoleren. Bevestig de geleiders aan de muur, leg er isolatiemateriaal tussen. Het houdt je huis warm en houdt onnodig lawaai buiten. Van bovenaf moet het worden bevestigd met een spaanplaat. Plaats het voorzichtig op de geleiders en schroef het vast met pluggen. Nu rest alleen nog de afwerking.

Aanbevolen: