Hoe Tomaten Water Te Geven Met Jodium?

Inhoudsopgave:

Hoe Tomaten Water Te Geven Met Jodium?
Hoe Tomaten Water Te Geven Met Jodium?

Video: Hoe Tomaten Water Te Geven Met Jodium?

Video: Hoe Tomaten Water Te Geven Met Jodium?
Video: Tomaten water geven 2024, Maart
Anonim

Jodium is geen essentieel element voor tomaten en het voeren ervan is helemaal niet nodig. Als het echter wordt uitgevoerd, zal het een gunstig effect hebben op de ontwikkeling van de cultuur - het zal sneller en overvloediger gaan bloeien, de weerstand van de plant tegen verschillende ziekten zal toenemen.

Hoe tomaten water te geven met jodium?
Hoe tomaten water te geven met jodium?

Hoe tomaten te voeden met melk en jodium?

Een oplossing op basis van melk en jodium is een hulpmiddel dat niet alleen geschikt is als meststof, maar ook als een manier om ongedierte uit een gewas te verwijderen. Het feit is dat jodium een element is dat de vorming van eierstokken van tomaten gunstig beïnvloedt, en de lactose in melk stoot insecten af (veel parasieten verteren lactose niet). Dus tomaten water geven en besproeien met de samenstelling gaat tegelijkertijd met twee taken om.

Om de cultuur echter niet te schaden, is het noodzakelijk om oplossingen van verschillende concentraties te nemen voor sproeien en water geven. Voor bladbehandeling, verdun twee liter melk en 30 druppels jodium (of 1/2 theelepel) in een emmer water en verdun voor water aan de wortel 15 druppels jodium en een liter melk in dezelfde hoeveelheid water. In beide gevallen is het beter om rauwe melk (ongekookt) te nemen. Mocht dit echter niet op de boerderij aanwezig zijn, dan kunt u ook gekochte gepasteuriseerd gebruiken (vetgehalte maakt niet uit).

Hoe tomaten water te geven met jodium en kaliumpermanganaat?

Tomaten water geven met een oplossing van kaliumpermanganaat en jodium helpt de grond te neutraliseren van phytophthora-sporen. Door de onderdrukking van myceliumorganismen in de bodem hoeven tomaten niet te vechten met parasieten en steken ze al hun kracht in vruchtzetting.

Wat betreft de bereiding van de samenstelling zelf, deze wordt als volgt bereid: 15 druppels jodium worden opgelost in 10 liter water en een liter felroze oplossing van kaliumpermanganaat wordt toegevoegd, alles wordt grondig gemengd en water wordt gegeven. Er moet meteen worden opgemerkt dat om het maximale voordeel van water geven te krijgen, het noodzakelijk is om de oplossing op de reeds bevochtigde grond aan te brengen, dat wil zeggen dat de grond eerst grondig moet worden afgeworpen met gewoon water.

Aanbevolen: