Hoe Vervang Je Was- En Schoonmaakmiddelen In Huis?

Hoe Vervang Je Was- En Schoonmaakmiddelen In Huis?
Hoe Vervang Je Was- En Schoonmaakmiddelen In Huis?

Video: Hoe Vervang Je Was- En Schoonmaakmiddelen In Huis?

Video: Hoe Vervang Je Was- En Schoonmaakmiddelen In Huis?
Video: 3 gebruik je je eigen schoonmaakmiddelen om je huis schoon te maken 2024, Maart
Anonim

Soms zijn er situaties waarin er geen specifieke schoonmaak- en hygiëneproducten in huis zijn en er geen manier is om naar de winkel te gaan en te kopen. Is het mogelijk om de ene remedie door een andere te vervangen, en hoe doe je dat?

Hoe vervang je was- en schoonmaakmiddelen in huis?
Hoe vervang je was- en schoonmaakmiddelen in huis?

Laten we beginnen met het feit dat huishoudelijke chemicaliën een specifiek product zijn. Ondanks de uiterlijke uniformiteit (niet de verpakking, maar het doel) zijn er voor elk soort huishoudelijk werk speciaal gereedschap gemaakt. Dit is niet verwonderlijk als we bijvoorbeeld bedenken dat waspoeders voor het wassen van de handen zeer overvloedig schuimen, en als een dergelijk poeder in een automatische wasmachine wordt gegoten, dan zal het schuim dat uit alle scheuren is gekropen de elektronische vulling van het apparaat.

Voor het wassen van kinderkleding gebruiken huisvrouwen nu ook liever speciale babyzeep, wat terecht is: er zitten niet veel stoffen in die potentieel gevaarlijk en schadelijk zijn voor de babyhuid en luchtwegen.

Maar mocht er toch een overmachtsituatie ontstaan, dan hoeft u niet te wanhopen. Het is waar dat wassen in een typemachine niet werkt voordat je het poeder koopt, maar met je handen - vrij. Het is goed om gewone waszeep te gebruiken voor het wassen, nu in bulk, natuurlijk koopt niemand het, zoals voorheen, maar je moet altijd een stuk in huis houden. Deze zeep doet uitstekend werk met eiwitten, vetvlekken, vlekken door menselijke activiteit, maar ook met sommige plantaardige kleurstoffen, zoals sap van bieten, wortelen, druiven, kersen.

Maar u moet niet vergeten dat u met deze zeep kunt wassen op een temperatuur die niet hoger is dan 50 graden, dat wil zeggen, het zal niet werken om er witte luiers mee te koken: na het spoelen zullen de dingen niet de gewenste witheid krijgen. Een andere nuance van wassen met waszeep - het is beter om het in water op te lossen door het met schaafsel te wrijven. Anders zal het waseffect niet erg goed zijn, vooral als er veel vuil is en ze voornamelijk mineraal zijn (stof, aarde).

Je moet ook geen eiwitvlekken met zeep schuimen - het zal opkrullen tot een dunne film en de toegang van alkali tot vervuiling blokkeren. Het is beter om het artikel in een zeepoplossing te laten weken.

Je kunt shampoo vervangen door wasmiddel voor wol. Het is beter als de shampoo geen balsems en conditioners bevat, dat wil zeggen dat drie of twee shampoos in één niet werken. Maar zachte babyshampoos wassen niet alleen zacht maar effectief een wollen trui, maar verzachten ook de vezels en maken ze elastisch.

U kunt zuiveringszout gebruiken om het oppervlak van het bad te schrobben voordat u een reinigingsmiddel koopt. Het kan worden gemengd met waspoeder, op een met water bevochtigd oppervlak worden gestrooid en een half uur worden bewaard. Veeg vervolgens het oppervlak van het bad intensief af en spoel af.

Als er roeststrepen op het faience-oppervlak van de gootsteen of toiletpot zitten, helpt azijn die is verwarmd tot 45-50 graden om ze te verwijderen. Maar let op: je moet de azijn opwarmen met het raam open, je ogen beschermen met een bril, je handen met handschoenen en je mond en neus met een masker, althans geïmproviseerd uit een zakdoek. Het is voldoende om azijn over de vlek te gieten en 20-30 minuten te laten staan, daarna af te spoelen en het oppervlak schoon te maken met zuiveringszout en waspoeder.

Aanbevolen: