Hoe Maak Je Een Franse Tuin Met Je Eigen Handen

Hoe Maak Je Een Franse Tuin Met Je Eigen Handen
Hoe Maak Je Een Franse Tuin Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Maak Je Een Franse Tuin Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Maak Je Een Franse Tuin Met Je Eigen Handen
Video: Zelf Kaas maken 2024, Maart
Anonim

Een persoonlijk perceel is niet alleen een noodzaak, maar ook een plezier. Het kweken van bloemen zal zeker veel positieve emoties opleveren bij het zien van schoonheid. En door eetbare planten te planten, kom je dichter bij de natuur. Is het mogelijk om deze twee activiteiten te combineren om smakelijke en gezonde planten te kweken en tegelijkertijd een uniek landschapsontwerp te creëren?

Hoe maak je een Franse tuin met je eigen handen
Hoe maak je een Franse tuin met je eigen handen

De Franse moestuin, die de juiste geometrische vormen en vormen heeft, zal je hierbij helpen. Er zijn geen speciale regels voor het maken van zo'n landschap, het belangrijkste is om je aan een bepaalde stijl te houden. Meestal is de tuin rechthoekig en verdeeld in gelijke vierkanten. In het midden staat een sculptuur, een zonnewijzer of een bloembed. Naast groenten en kruiden worden er struiken, bomen en sierplanten aangeplant. De paden tussen de rijen zijn aangelegd met tegels. Ook kan een gazon als schutting worden gebruikt.

Soorten Franse tuinen

  • De bedden bevinden zich op hetzelfde niveau met het hele landschap.
  • Het gebruik van bedden die ongeveer 30 cm verhoogd zijn en versierd zijn met muren van natuursteen of baksteen.

Stadia van het maken van een moestuin

Om een originele Franse tuin te creëren, heb je natuurlijke decoratiematerialen, groentezaden, bloemen en je fantasie nodig.

  • Kies het beste perceel. Het moet de juiste geometrische vorm hebben en een vlak oppervlak hebben.
  • In het midden van de plot moet een cirkel worden getekend. Stralenbedden met een driehoekige vorm zullen ervan afwijken. Aan de ene kant kun je een bankje neerzetten, sierstruiken planten of bomen planten. Het belangrijkste is dat ze de planten in de tuin niet verduisteren.
  • Tussen de bedden moeten paden worden aangelegd. Hiervoor worden grind, decoratieve mulch, tegels of gazongras gebruikt.
  • Om ervoor te zorgen dat elke sector zijn vorm behoudt, moeten ze worden gekeerd met bakstenen, planken of natuursteen.
  • Het blijft alleen om groenten te zaaien.

Als je een tuin mooi inricht, kan deze heel goed worden gezien als een gezellige recreatieruimte voor het hele gezin. U kunt bloemen in de buurt planten of schalen met eetbare planten zoals aardbeien of aardbeien plaatsen. Als plant in de tuin moet je je favoriete groenten en kruiden gebruiken, die goed bij elkaar passen. Het kunnen bijvoorbeeld tomaten, komkommers, sla, kool, basilicum en andere groenten zijn.

Aanbevolen: